Informationsmeddelande nr 23, juni 2022

29 juni 2022

Den nya styrelsen vill rikta ett varmt tack till de styrelsemedlemmar som avgick i samband med årsstämman den 8 juni. Som alla förstår är de första åren i en ny förening oerhört viktiga och arbetskrävande och den gamla styrelsen har gjort ett fantastiskt bra arbete till alla medlemmars gagn.

Det är viktigt att hålla medlemmarna informerade om vad som händer i föreningen och ambitionsnivån avseende informationsmeddelanden har varit hög. Den nya styrelsen har, med tanke på att väldigt mycket nu är utsorterat och avklarat, ambitionen att framgent ge ut informationsmeddelande kvartalsvis. Glöm inte att väldigt mycket information finns tillgängligt på föreningens hemsida.

Styrelsen vill ta detta tillfälle i akt och tillönska föreningens medlemmar en riktigt skön och avkopplande sommar.

2-årsbesiktning

Allt förutom VVS-systemet är nu besiktigat. VVS-besiktningen kan dock inte genomföras innan de sista planerade åtgärderna är utförda.

Problemen med att många har det för varmt i sina lägenheter riskerar tyvärr bestå ett tag till. Detta kommer att tas upp vid den särskilda besiktningen av VVS-systemet som ska ske så fort de sista planerade åtgärderna är genomförda.

Besiktningsprotokoll för varje lägenhet kommer inom kort att skickas ut. Åtgärder av anmärkningar kommer troligtvis att ske i augusti.

Ekonomi
Hög inflation och framförallt stigande räntor gör att föreningens kostnader kommer öka kraftigt framöver. Vi har som ny förening hög räntekänslighet, och en stor del av våra lån går ut och behöver förhandlas om i höst. Detta kommer ha stor påverkan på våra kostnader. Styrelsen har med anledning av detta beslutat att höja avgifterna med 10% från och med kvartal 4 i år. Avgifterna kommer sedan behöva höjas ytterligare under början av 2023. Hur stor höjning det blir kommer att fastställas i samband med höstens budgetarbete då vi har en bättre bild av exempelvis nya låneräntor.

Stämman 8 juni
Årsstämman hölls den 8 juni i växthuset. Protokollet från stämman kommer finnas tillgänligt under Mina dokument på Mitt HSB.

Tre motioner behandlades på stämman. Dessa handlade om:

  • Tillåta gasolgrillning inom fastigheten
    Motionen avslogs med hänvisning till brandrisken
  • Inköp av mangel
    Motionen beviljades och inköp av mangel till tvättstugan kommer att ske
  • Ersätta styrelserummet med ett övernattningsrum
    Motionens förslag innebar att ersätta nuvarande styrelserum med ett övernattningsrum med möjlighet till tillfällig arbetsplats. Motionen avslogs och istället fick styrelsen i uppdrag att innan ett eventuellt genomförande utreda de praktiska och ekonomiska förutsättningarna för en utökad användning av styrelserummet av medlemmarna.

Den nya styrelsen
Så här ser den nya styrelsen ut:
Ulf Wanderoy, ordförande
Martin Högberg From, vice ordförande
Susanna Stockhaus, sekreterare
Hans Malmström
Sven Gustafsson
Martin Almblad
Patrik Barkman
Bo Hallgren, HSB representant

Husgruppen 
Ett sätt att sänka föreningens kostnader och bidra till en trivsam och välskött fastighet är att engagera sig i husgruppen. Är du intresserad anmäl dig då till brfbroparken@gmail.com. Vi behöver flera kompetenser och fler som engagerar sig.Gruppen leds av Patrik Barkman.

Utemiljö- och växthusgruppen
Det behövs fler som kan och vill bidra med engagemang i vår utemiljö. Nu under sommaren är det bra om fler kan hjälpa till med skötsel av våra planteringslådor och växterna i växthuset. 

Är du intresserad anmäl dig då till brfbroparken@gmail.com eller prata med Ulf Wanderoy eller Kristina Liss för mer information.

Styrelsemöten
Våra styrelsemöten under hösten äger rum:

  • 18 augusti
  • 22 september
  • 20 oktober
  • 17 november
  • 15 december