Informationsmeddelande nr 26, mars 2023

25 mars 2023

Årsstämma
Datum för årsstämman är satt till tisdag 23 maj. Stämman planeras hållas i växthuset. 

Sista dag för motioner till stämman är fredag 31 mars. De skickas till brfbroparken@gmail.com eller läggs i föreningens postbox på Labradorgatan 28.

Intresserad av styrelsearbete?
Valberedningens arbete med att säkerställa nya aktiva medlemmar till styrelsen pågår. Styrelsen behöver fyllas på med nya medlemmar. Mer information om detta finns på uppsatta lappar i respektive trapphus/entré. Ta kontakt med valberedningen om du vill veta mer eller är intresserad av att delta:

Moa Dunfalk 076-100 13 90

Erik Lindsten 073-059 94 58

Elpris/IMD och elstöd

Under det senaste året har elpriset som föreningen betalat varierat kraftigt månad till månad vilket gjort det otroligt svårt att sätta ett korrekt pris för elen via IMD/individuell mätning och debitering. Det faktiska elpriset, inklusive elnätsavgifter och elskatt, har varierat mellan ca 2,17 kr/kWh till 4,88 kr/kWh inklusive moms. Vi kommer därför ändra hur priset för IMD av el sätts och uppdatera detta varje kvartal baserat på den faktiska elkostnaden de senaste tre månaderna.

Eftersom garaget/samfälligheten har ett separat abonnemang kommer priset för elbilsladdning inte heller längre vara detsamma som priset för lägenhetsel, utan debitering kommer baseras på den faktiska kostnaden för det abonnemang som används.

Eftersom vi har ett enda gemensamt elabonnemang för föreningen betalas elstöd ut till bostadsrättsföreningen. Enligt det förslag som finns betalas stödet ut efter ansökan som ska göras till skatteverket under sommaren.

Växthuset

Då nyttjandet av vårt fantastiska växthus är förvånansvärt lågt har styrelsen beslutat att öka antal tillåtna bokningar per lägenhet från 2 tillfällen per år till 2 tillfällen per månad.
Se växthusregler på vår hemsida för mer information om vad som gäller vid bokning.

Miljörummet

Det är dags att påminna om vad som kan kastas i miljörummet igen. Det är endast förpackningar, glasflaskor/burkar, batterier, ljuskällor som kastas. Plastleksaker, porslin, elskrot t ex är inte tillåtet att kasta eller lämna i miljörummet. Elskrot och annat farligt avfall, tex gamla färgburkar och liknande, kan lämnas i den vita återvinningsstationen på bobergsgatan mittemot Settergatan. I övrigt hänvisas till stadens återvinningscentraler, samt den mobila miljöstationen och Pop-up-återbruket som då och då besöker stadsdelen.

I möjligaste mån ska plastförpackningar läggas i sopsugen istället för i miljörummets kärl.

Sopsugen

Föreningen betalar återkommande helt i onödan för stopp i sopsugen. Tänk på att inte trycka in för stora påsar och sådant som kan veckla ut sig och förorsaka stopp. Kartonger ska lämnas i återvinningsrummet.

Förvaring i trapphusen är inte tillåtet

Trapphusen är inte förvaringsutrymmen. Det finns flera barnvagnsrum för förvaring av barnvagnar och barncyklar. Vill du inte ställa dem där, ta då in dem i din lägenhet. Trapphusen är utrymningsvägar och får absolut inte blockeras. Barnvagnar innehåller också brännbart material och kan orsaka rökutveckling som försvårar utrymning i hela trapphuset.

Cykelrummet
Ombyggnaden av stora cykelrummet börjar äntligen bli färdig - endast mindre elarbeten återstår och cyklar kan nu ställas tillbaka. Det vore bra om särskilt cyklar som nu står i växthuset kan flyttas tillbaka så fort som möjligt så att det kan återställas till brukbart skick nu när våren förhoppningsvis är på väg.

Städdag

Vårens gemensamma städdag sker söndag 14 maj kl 10:00-12:00. Vi avslutar med korvgrillning på takterrassen. Förslag på städaktiviteter kan med fördel mailas till brfbroparken@gmail.com.

Garagestädning
Tisdag 25 april är det dags för vårstädning av garaget. För att städningen ska kunna genomföras behöver garaget vara tömt på bilar mellan kl 8:00-16:00.

Spara energi
Med tanke på senaste tidens höga energipriser är energiförbrukning en fråga som styrelsen, tillsammans med några av våra engagerade medlemmar, arbetar mycket med. Dels gentemot HSB Bostad/JM för att inom garantin få ner förbrukningen till den nivå som utlovats men vi tittar även på vilka ytterligare åtgärder som kan genomföras. Även om det ser bättre ut denna vinter, med exempelvis tydligt lägre fjärrvärmeförbrukning än tidigare år, så har vi en bit kvar till den nivå på 55 kWh/m2 och år som utlovats, varför arbetet fortgår.

Det som minskat allra mest är förbrukningen av lägenhetsel, alltså våra medlemmars elförbrukning hemma, som varit imponerande 20% lägre denna vinter jämfört med förra året. 

Vill man kontinuerligt följa sin egen el- och vattenförbrukning så gör man det via via boendeappen Avy. Du når information om den via länken: https://www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/boendeinformation/matning-och-avisering/

Spartips
Har du tips på besparingar skicka då in dem till brf.broparken@gmail.com.

Grannsamverkan - oönskat besök
I månadsskiftet februari-mars upptäcktes oönskat besök i 26:ans trapphus. Personerna lämnade efter sig ett antal påsar som troligtvis kommit från något förråd, kanske inte från förråd i Brf Broparken. Händelsen polisanmäldes.

Glad påsk
Styrelsen passar på att önska alla medlemmar glad påsk i förskott. 


Styrelsemöten och nästa föreningsstämma


Möten våren 2023

13 april
23 maj - föreningsstämma