Informationsmeddelande nr 27, juni 2023

22 juni 2023 Bästa medlemmar och grannar, styrelsens ambition är att bli bättre och aktuellare med de utskick och Informations-meddelanden som skickas ut mailledes och publiceras på vår gemensamma hemsida. Om du ser allmängiltiga områden som du tycker vi borde belysa, skicka en kort beskrivning till brfbroparken@gmail.com. Med önskan om en Trevlig Midsommar!

Den nya styrelsen
På årsmötet i maj tillsattes nya styrelsemedlemmar som ersättare för Ulf Wanderoy, Patrik Barkman och Susanna Stockhaus som alla valt att avsluta sina uppdrag. Tack Ulf, Patrik och Susanna för värdefulla insatser under de gångna åren. Den nya styrelsen består nu av:

  • Camilla Landén, ordförande
  • Martin Högberg From, vice ordförande
  • Martin Almblad, sekreterare
  • Sven Gustafsson
  • Hans Malmström
  • Jonas Eriksson
  • Tirdad Eskandari
  • Bo Hallgren, HSB-ledamot

Du kommunicerar med styrelsen via vårt mailkonto brfbroparken@gmail.com
Tänk på att icke akuta frågor/beslut tas på ordinarie styrelsemöte varför det kan dröja innan ev. beslut (t.ex vid andrahandsuthyrning) meddelas.

Budget/Årsavgift
Styrelsen ser i nuläget inga större osäkerheter mot den lagda budgeten för 2023 (som ligger till grund för Årsavgiften för 2023). Efter sommaren kommer arbetet med budget för 2024 påbörjas, och då kommer vi också informera mer om hur ekonomin har utvecklats under 2023 och hur vi i styrelsen ser på kostnadsläget framåt i tiden och vad det innebär för årsavgiften inför 2024.

Besiktningar
Det stora område som fortfarande inte har en godkänd slutbesiktning är vår VVS-anläggning och styrelsen har självklart största fokus på detta område mot HSB/JM. 

Medlemsengagemang
Vi har ambitionen att involvera fler medlemmar i föreningens drift och skötsel, både för att hålla kostnader på en lägre nivå och för att öka kunskapen om vårt boende. Därför uppmanar vi er som är intresserad av att bidra, till exempel inom områdena utemiljö, energi- och hållbarhetsfrågor eller enklare göromål i fastigheten att höra av er till styrelsen.

Samfälligheten
Ansvaret för garaget, gården och utemiljön mot Settergatan delas mellan bostadsrättsföreningarna Broparken och Djurgårdsvyn samt Einar Mattsons hyresfastighet. Detta sker i form av en samfällighetsförening (Koppången) där de tre fastigheterna är medlemmar/delägare. Broparken har för närvarande ordförandeskapet i samfälligheten genom Hans Malmström. Att förvalta garage, gård och övrig utemiljö kostnadseffektivt är förstås viktigt. Det var också skälet till den närvarostyrning av belysningen i garaget om infördes i våras.

Säkerhet
För en del av oss har Porttelefonen fungerat mindre bra. Detta har bl.a berott på att centralenheten för kommunikationen inte varit optimalt placerad. Detta har nu åtgärdats och vi uppmanar alla medlemmar att testa funktionen (anmäl ev problem till brfbroparken@gmail.com).

Undvik att lämna ut portkod och uppmana istället ev. leverantörer o.dyl. att använda porttelefonen.

Tänk också på att inte släppa in för Dig okända personer i fastigheten. Det är inte oartigt att fråga vem vederbörande söker och säkerställa legitimitet.

Miljö/Återvinningsrum
Tack till alla som ser till att Miljörummet numer är väldigt snyggt och prydligt! Vi ser dock att vi fortfarande behöver påminna om att inte lämna avfall i soprummet som inte hör hemma där. Grovavfall ska lämnas på stadens återvinningscentraler, eller till stadens pop-up återbruk som regelbundet besöker stadsdelen. Mindre elavfall/färg/kemikalier kan lämnas i den vita miljöstationen på Bobergsgatan 80.

Kommande styrelsemöten
16 augusti