Informationsmeddelande nr 28, september 2023

01 september 2023

Ventilationskontroll
Du har i postboxen fått meddelande om kommande Obligatorisk VentilationsKontroll (OVK). Detta är en lagstadgad kontroll av ventilationssystemet i en fastighet och ska i vårt fall göras vart tredje år. Den sker 7 september på Labradorgatan 30 och Labradorgatan 28, och 8 september på Labradorgatan 26.

Syftet med OVK är att säkerställa ett tillfredställande inomhusklimat och ett väl fungerande ventilationssystem. De till- och frånluftsdon som sitter i taket ska kontrolleras och eventuellt justeras och får därefter inte ändras av Dig. En ändring i en lägenhet kan ha en negativ påverkan i andra lägenheter. Däremot är det viktigt att Du håller donen rena med hjälp av dammsugare.

Det är mycket viktigt (om du inte är hemma hela dagen) att du ställer låset i serviceläge enligt instruktion i meddelandet från RADEA för att säkerställa tillträde till lägenheten. Om du är bortrest och inte vill ha låset i serviceläge flera dagar, be en granne eller någon i styrelsen om hjälp. Styrelsen kommer att ha representant närvarande vid kontrollen.

I detta sammanhang kan också nämnas vikten av regelbunden rengöring av det frånluftsfilter som är placerat under spiskåpan. I filtret samlas mycket fett från matlagning och det behöver därför diskas för att säkerställa fullgod ventilation.

Budgeten för 2024
Arbetet med budgeten för 2024 har påbörjats. En första gemensam styrelsediskussion om förväntade kostnader och intäkter sker på septembermötet. Efter det mötet kan styrelsen ge en första indikation på hur vi ser på 2024 och eventuella konsekvenser för nästa års månadsavgifter.

Kostnadsbesparingar är ett ständigt fokusområde och vi har lyckats pressa kostnaderna inom flera områden, bland annat vad gäller elförbrukning och underhåll. Fortlöpande avtalsuppföljning och noggrannhet vid upphandlingar är självklara inslag i det löpande styrelsearbetet.  Men det finns mer att göra. Vi ser gärna ett större engagemang och delaktighet från medlemmarna när det gäller att sköta om vårt hus och utemiljö, Det kan man göra genom att medverka vid våra gemensamma höst- och vårstäddagar eller genom att engagera sig i föreningens Husgrupp eller Utemiljögrupp.

Outnyttjat rum
På Labradorgatan 26, precis bredvid hissen på våning -2, finns det ett utrymme på några kvadratmeter som för närvarande står outnyttjat. Styrelsen har för närvarande inga planer på hur det bäst ska kunna utnyttjas. På grund av mängden rör och inspektionsluckor som behöver hållas tillgängliga passar det antagligen inte för förråd för uthyrning. Om du har några tankar på vad det skulle kunna användas till, kontakta styrelsen. Det går bra att själv ta en titt i rummet, använd din tag för att komma in.


Brf Broparkens hemsida
Styrelsen vill slå ett slag för vår hemsida som innehåller en mängd olika typer av information, inte minst instruktioner och bruksanvisningar som du har nytta av.

Om du inte har gjort det förut, kika igenom sidorna så du vet vad som ligger där, förr eller senare kommer du att ha nytta av denna kunskap.

Miljörummet
Tack igen till alla som ser till att miljörummet numera är snyggt och prydligt. Det märks att fler hjälper till både med att ’göra rätt’ men också att plocka upp, sopa golvet etc.

Nu i helgen, 2-3 september kl 10-16, finns stadens Pop-up återbruk på Storängstorget. Det är ett bra tillfälle att lämna sådant som inte får lämnas i miljörummet till återbruk/återvinning - till exempel möbler, elektronik eller köksutrustning.

Kommande styrelsemöte
Tänk på att icke akuta ärenden behandlas på ordinarie styrelsemöte. Det kan alltså dröja upp till ungefär en månad innan beslut fattas.

Nästa styrelsemöte är den 19 september.

 

Styrelsen Brf Broparken
brfbroparken@gmail.com