Informationsmeddelande nr 4, maj 2020

20 maj 2020 Bästa grannar, Vi blir fler och fler i huset och informationsutskicket överstiger nu 100 mailadresser – kul att se att huset snart är helt inflyttat. Välkommen alla nya! I följande mail beskriver vi föregående månads arbete för samarbetskommittén och styrelsen. Vår fortsatta målsättning är att fram till sommaren månatligen skicka ut information, status på pågående ärenden och generella beslut som fattats i styrelsen. Månadsbreven kommer som vanligt att publiceras på brf Broparkens hemsida och annonseras via mail. Notisen via mail om att ett nytt informationsmeddelande är publicerat föreslås tas bort efter sommaren.

 

Förvaltningsfrågor

 

Porttelefon
Porttelefonen är nu i bruk. Det saknas några enstaka medlemmar, är du en av dem kan du anmäla ditt namn+telefonnummer till brfbroparken@gmail.com. Eventuella problem anmäls till HSB Felanmälan, enligt standardrutin.

Ordning- & Trivselregler
De allra flesta bostadsrättsföreningar har Ordnings- och/eller Trivselregler. Hittills har HSBs standardregler varit gällande och publicerade. Samarbetskommittén (SK) har arbetat fram Brf Broparkens nya regler som nu är publicerade på vår hemsida under ”Mina sidor”. För tydlighets skull bifogas dokumentet detta Informations-meddelande.

Brandfrågor
En föreningsmedlem anmälde sig frivillig att vara behjälplig med brandfrågor så snart kan arbete påbörjas med dessa väldigt viktiga frågor. Stort tack Caroline för ditt engagemang!

Säkerhet
Som ni säkert vet har några föreningar i närheten råkat ut för upprepade stölder och vi har själva blivit av med flera cyklar från cykelrummen. Det har gjorts förbättringar avseende säkerhet den forna månaden men som alltid kommer det ytterst att handla om att vi själva är medvetna och agerar därefter. Vi släpper till exempel inte in någon i husen utan att vara säker på att vederbörande bor här. Porttelefonsystemet är i bruk och skall användas av besökare, leverantörer etc. Bra om du är extra observant på att porten går igen och låses vid passering. Ett vanligt förekommande trick bland inbrottstjuvarna är att peta in till exempel papper i låset så att porten stängs utan att den går i lås, håll gärna koll på detta.

Kortläsaren vid nedfarten till garaget har nu separerats från Riksbyggens passagesystem. Om din tagg/nyckelbricka eller fjärrdosa inte fungerar ska det felanmälas till HSBs Kund- och Medlemsservice. Var extra försiktig nu när Riksbyggens projekt ska färdigställas och ett ’ras-skydd’ satts upp.

Tilluftsdon i lägenheten
Runt tilluftsdonen bildas det ofta luftvirvlar och det samlas damm kring donen. Dammet kommer inte från ventilationen utan finns i luften i lägenheten. Skötselanvisningar finns på hemsidan.

El- och vatten
Avierna för tredje kvartalets månadsavgift kommer för första gången även att innehålla Dina avgifter för el- och vatten, dessutom retroaktivt sedan inflyttning.

 

Övriga frågor

 

Växthuset
Styrelsen har tagit beslut om att investera 70 000 kr för inköp av möbler, belysning, blomkrukor och blommor till växthuset. Möbler är beställda och anländer förhoppningsfullt under vecka 22. Växthusgruppen har under ledning av Kristina städat och planterat ett antal vackra pelargoner; vinrankor och andra klätterväxter står på tur.

Vi hoppas att alla ska känna sig välkomna att använda växthuset, det kommer att möbleras flexibelt så att du alltid och spontant kan ta med en kaffekorg, lite ’bubbel’ eller en liten lunch/middag för att njuta av både blommor och utsikten, och inte minst, kanske träffa Dina grannar. En mindre läshörna kommer också att finnas.

Ett stort tack till Amanda som tagit fram det vinnande förslaget. Ett utdrag ur förslagshandling bifogas.

Balkonger
Projektet har gett bygghandlingsarkitekten BARKK i uppdrag att ta fram en standard för markiser och vind- och insynsskydd för balkonger. Samarbetskommittén och styrelsen är övertygade om att alla tjänar på en enhetlighet i utformning och uppsättning, därför är arkitektens förslag det enda godkända. Vi har inte full klarhet i ansvarsfrågan kring fasadingrepp vid markismontage varför vi måste avvakta en kort period med instruktioner kring dessa. Montageanvisning och information om invändigt solskydd finns som bilaga.

Vindskydd

Vindskydd av markisväv på balkonger med pinnräcken föreslås från arkitekten att utföras i Sandatex Dis. 94/15, enfärgad varmt mellangrå - den ligger nära NCS S 4502-Y. OBS: korr 2020-05-27: Kulören utreds vidare, avvakta definitivt beslut innan orderläggning! Denna väv erbjuds hos flera markisleverantörer så det bör gå att få tag i utan större problem. Höjden på väven ska vara max 2cm kortare än avståndet mellan överliggare och det direkt underliggande horisontella plattstålet på räcket. Se tips om montage bilaga 2.

Så länge Du inte förankrar något i golvet är det tillåtet att lägga trätrall eller annan golvbeläggning på balkonggolvet. Är Du minsta osäker, kontakta styrelsen via brfbroparken@gmail.com.

Enkät om besiktningar
Tack till alla som svarade på enkäten kring besiktnings- och felanmälningsförfarandet. Nästan två tredjedelar av lägenhetsinnehavarna svarade och detta är värdefull information för oss att ta vidare till HSB. I mailutskicket bifogas en summering av flervalsfrågorna. Fritextsvaren tas såklart också till vara, men redovisas av anonymitetsskäl inte i denna summering.

Föreningsstämma
Som tidigare meddelas är årets Stämma planerad till den 10 juni, kallelse och information om ev. lokal och elektroniskt deltagande kommer om någon vecka.

 

Länkar

 

BRF Broparkens hemsida:

www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/

BRF Broparken på Facebook:

Brf Broparken, NDS

BRF Broparkens mail:

brfbroparken@gmail.com

Stockholm Stads info:

vaxer.stockholm/omraden/norra-djurgardsstaden/

Lokaltidningen Ekbladet:

www.ekbladet.se/

HSB kontaktuppgifter:

www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/garantiochkontaktuppgifter/

Kund- & medlemsservice:

010-442 11 00 (akuta fel efter arbetstid: 08-695 00 00)

 

Organisation

 
Samarbetskommittén
Sven Gustafsson (sammankallande)
Amanda Ersson
Kristina Liss
Eva Nordenskjöld

Boende styrelsemedlemmar 
Marike Scheynius (ledamot)
Theodor Jarnhammar (ledamot)
Patrik Barkman (suppleant)

Agenda

 
Kommande möten i SK
Tisdag jämna veckor, tills vidare

Kommande styrelsemöten
26 maj 2020
16 juni 2020

Föreningsstämma
10 juni, prel kl. 18.00 (kallelse kommer separat)

 

 

 

Växthusinredning
  • Växthus planöversikt.jpg
    Växthus planöversikt.jpg
  • Växthus kollage.jpg
    Växthus kollage.jpg