Säkerhet
Eftersom porttelefonen ibland visar brister behåller vi portkoder som av säkerhetsskäl kommer att bytas minst 2 ggr/år.
Vi har säkerhetsdörrar av stål som är täckta med tunt fanér som kan skadas av dekaler, t.ex. larmdekal. Försiktighet krävs vid avlägsnande.
Det är viktigt att utrymningsvägar i trapphus hålls fria i händelse av brand. Håll trapphuset rent från sådant som är brännbart eller hindrar framkomligheten. Barnvagnar och annat brännbart får inte förvaras i trapphuset. Det finns förråd, cykelrum och barnvagnsrum för att förvara saker som inte ska stå i de gemensamma utrymmena. Tänk också på att paketleveranser i trapphusen innebär att tillgängligheten till något brännbart ökar vilket kan gör det enklare att anlägga en brand. Av den statistik MSB har tillgång till framgår att en av de vanligare orsakerna till bränder i flerbostadshus är anlagda bränder i något brännbart material i de gemensamma utrymmena. När det gäller din egen lägenhet är det viktigt att du kontinuerligt kontrollerar brandlarmet. Hur du går tillväga för att kontrollera och rengöra ditt brandlarm kan du läsa om på informationen om brandsäkerhet på hemsidan.
Det är också viktigt att säkerställa att skalskyddet är intakt, dörrar till allmänna utrymmen ska hållas stängda för att förhindra obehöriga att komma in men också för att brandcellerna ska vara intakta i händelse av brand.
En allmän översyn av säkerheten i fastigheten pågår, och vi hoppas kunna presentera eventuella åtgärder framöver.
Höjning av årsavgiften
Inför nästa år kommer årsavgiften att höjas enligt den ursprungliga ekonomiska planen med 2 %.
Värme och ventilation
Styrelsen och samarbetskommittén har stor nytta av av de enkäter vi gjort, nu senast om värme. De ger oss argument i vårt arbete. Tack för att ni hjälper oss med synpunkter. Nedan exempel på sammanställning av några frågor i enkäten. Bra är att flera också tog upp problemen med värmen och ventilationen i somras.
Föreningens drifttekniker har dragit upp radiator-temperaturen, så vi kan hoppas på en förbättring. Ökningen gjordes den 3/12. Meddela oss gärna om du tycker det blir bättre men också om du inte märker av en förbättring.
Individuell mätning och debitering av el och vatten
Home Solutions som läser av vår förbrukning av el och varmvatten har problem med korrekt avläsning då bland annat förväxling av mätare skett vid installationen i respektive lägenhet. En kontroll av samtliga mätare kommer att göras, vilket innebär att Home Solutions behöver tillgång till samtliga lägenheter. Mer information om detta kommer i separat avisering.
Garaget
Besiktning av garaget blir den 9 december. Därefter kan alla hyresgäster i garaget få tillgång till sina ursprungliga platser. Riksbyggen vill då ha tillgång till de platser som tilldelats dem.
Garaget hör till samfälligheten Koppången, tänk på det vid eventuell felanmälan.
Gården
Vår innergård är i stort sett klar, man håller på med justeringar av stenläggningen.
Tvättstuga
Ett vanligt trätoämne i bostadsrättsföreningar är tvättstugan. Vi har hittills varit befriade från detta. Låt oss också ha det så framöver. Tänk på att göra rent efter dig när du använt tvättstugan, såsom att ta bort ludd i torktumlaren, torka av tvättmaskiner och andra ytor om det behövs samt sopa golvet. Hjälp till att mota Olle i grind!
Miljörummet och återvinning
Miljörummet har som oftast förbättringspotential. Vi handlar allt mer på nätet vilket syns i kärlen för papp och kartong. Tänk därför på att KOMPRIMERA kartonger! Kärlen är så gott som alltid fyllda till brädden vid tömning och vi nalkas nu jul med risk för överbelastning.
Ett tips från VEOLIA som tömmer är att små plastförpackningar som slängs i plastkärlen lika gärna kan kastas i sopsugsnedkastet för plast. De tror vi skulle klara oss med ett plastkärl om vi sorterade mer i sopsugen och då har vi en besparing på sikt.
Tänk också på att inte slänga alltför stora påsar i sopsugen, de innebär en risk för stopp och det är ju en eländighet vi alla vill undvika. Dessutom kostar det extra då föreningen får betala Envac för att åtgärda stopp orsakade av oss boende.
Vad ska läggas var? Läs gärna om detta på vår hemsida.
Behöver du kasta något som inte ska läggas i miljörummet hittar du information om var det finns återvinningscentraler på https://www.stockholmvattenochavfall.se/. Det erbjuds också med jämna mellanrum mobila återvinningsstationer som ställs ut i närheten av oss, där kan man lämna bärbart farligt avfall. Du kan även lämna elavfall upp till en mikrovågsugns storlek. Adress och datum till dessa återvinningsstationer hittas här.
Övrigt
Vår gemensamma aktivitet den 8/11 gav möjlighet till ökad kunskap om vilka vi är i föreningen och vårt område. Från tipspromenaden kan vi lära oss bl.a:
Ingen hade alla rätt för vem kan veta hur många balkonger vi har på vårt hus? Flest rätt hade Mac Hallehn GRATTIS!
Frivilliga krafter
Ett annat sätt att lära känna dina grannar och vår fastighet, förutom att vara med på minglet, är att engagera sig i något rörande föreningen. Vi behöver alla hjälpas åt, och flera frivilliga krafter och initiativ välkomnas, mejla brf.broparken@gmail.com om du vill engagera dig!
Om du har idéer och önskemål som du vill genomföra för att få ill ett bra boende och en god gemenskap tar vi mer än gärna emot dessa.
Länkar |
|
BRF Broparkens hemsida: |
|
BRF Broparken på Facebook |
|
BRF Broparkens mailadress: |
|
Stockholm Stads info: |
http://vaxer.stockholm/omraden/norra-djurgardsstaden/ |
Lokaltidningen Ekbladet: |
|
HSB kontaktuppgifter: |
www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/garantiochkontaktuppgifter/ |
Kund- & medlemsservice: |
010-442 11 00 (akuta fel efter arbetstid: 08-695 00 00)
|
Organisation
Samarbetskommittén Amanda Ersson (sammankallande) Martin Högberg From Susanna Stockhaus
Boende styrelsemedlemmar Marike Scheynius (ledamot) Eva Nordenskjöld (ledamot) Patrik Barkman (suppleant)
|
Agenda
Kommande möten i SK Tisdag jämna veckor, tills vidare
Kommande styrelsemöten 6/12 |