Informationsmedelande nr 10, februari 2021

18 februari 2021 Bästa grannar, här kommer årets andra informationsmeddelande. Håll till godo!

Värme och ventilation

Värmen till radiatorerna har höjts ytterligare för att få upp värmen i de lägenheter som har det för kallt.

 

Vid vinterbesiktningen av värme och ventilation framkom att det finns fel och brister i undercentralen som måste åtgärdas. Arbete med detta pågår.

 

 

Snöröjning
Vi har ju en riktigt fin vinter i år. Så fint att många hjälper till att skotta framför entréerna mot Labradorgatan och på den gemensamma delen av terrassen. Vid behov finns sand och salt för halkbekämpning i miljörummet.

 

Vi har snöröjningsavtal för taken och gemensamhetsanläggning gård inklusive entréerna mot innergården.

 

Bostadsrättshavare/medlem är ansvarig för hålla sin egen balkong/uteplats fri från snö och is. För att undvika fuktskador är det viktigt att snö och is inte ligger mot fasaden.

 

Se till att det inte finns någon under balkongen/uteplatsen när du snöröjer. Se också till att snön inte hamnar på grannens balkong/uteplats. Ett tips är att använda en hink och smälta snön i duschutrymmet.

 

Information om snöskottning finns även på Brf Broparkens hemsida, här.

 

 

Extra resurs
HSB Stockholm har tillsatt en extra resurs för att förbättra hanteringen av besiktningsanmärkningar och garantiärenden i lägenheterna. Detta görs för att få en bättre uppföljning och återrapportering av ärenden och för att öka tempot på att korrigera anmärkningarna.

 

Resursen är ett resultat av det möte boendereprestanterna i styrelsen och Sven Gustafsson hade med Anders Joachimsson, HSB Stockholm och Jonas Erkenborn VD HSB Bostad.

 

 

Balkonginglasning
Föreningen har sedan tidigare fått bygglov för inglasning av balkongerna som vetter mot innergården.

 

Bygglovsansökan för inglasning av balkongerna mot Husarviken är inskickat. Diarenumret är 2021-01122. Du kan följa ärendet via Stockholms stads Bygg- och plantjänst. Om du loggar in med e-legitimation kan du även se alla ritningar.

 

En ansökan för balkongerna mot Labradorgatan i öster kommer eventuellt att göras.

Enligt detaljplanen får inte bygglov för utskjutande balkonger mot gata beviljas i efterhand. I den första bygglovsansökan för inglasning av balkonger som projektet gjorde ingick samtliga balkonger i ansökan. Stadsbyggnadskontoret påtalade vad som gäller i detaljplanen och uppmanade projektet att ta bort balkongerna mot öster från ansökan.

 

 

Gemensamma utrymmet i trapphus två

De förslag vi fått in för det gemensamma utrymmet i källaren i trapphus 2 är; snickarhörna, pingisbord och förrådsutrymme. Utrymmet är tyvärr utformat så att det inte går att spela pingis där. Det är inte heller lämpat för snickarhörna. Det förslag vi kommer att arbeta vidare med är att få till några extra förråd som medlemmar får hyra.

 

 

Brandsäkerhet

Damm och partiklar kan utlösa brandlarmen, vilket säkert flera har märkt vid till exempel lång het dusch eller stekos. Falsklarm kan också utlösas av ansamling av damm i brandvarnare. De skall regelbundet dammsugas för att förhindra detta. Se skötselanvisning på hemsidan.

 

 

Kontroll av IMD-mätarna

Kontroll av de individuella vatten-, el- och temperaturmätarna i lägenheterna har genomförts. Sammanställning och analys av kontrollerna pågår. Den rapport vi hittills fått är att det förekommer förväxlingar av mätare. För att få 100 %-ig kontroll behöver alla lägenheter kontrolleras. Kontakt kommer att tas med de 10 lägenhetsinnehavare där kontroll inte skett.

 

 

Utemiljön och växthuset

I gruppen finns ett flertal medlemmar som haft ett första planeringsmöte för året. Det finns ett antal idéer kring utemiljön. Är du intresserad av att engagera dig, ta kontakt med Kristina Liss eller Susanna Stockhaus via brfbroparken@gmail.com.

 

Ny bokningsansvarig för växthuset är Filippa Högberg. Uppgiften innebär t. ex. att informera styrelse/samarbetskommitté om synpunkter och önskemål från medlemmar. Det är möjligt att lämna synpunkter och önskemål via bokningsalmanacka/block i växthuset. Diskussion pågår om att lägga in bokning av växthuset i Aptus-portalen.

 

För mer information om växthuset se hemsidan.

 

 

Sopsugen - en lösning som staden valt

Stockholms stad har beslutat att alla fastigheter i Norra Djurgårdsstaden ska ha sopsugar för hantering av hushållssopor. Det är staden som är ansvarig för sophanteringen. Den entreprenör de anlitat för drift av sopsugen i Norra Djurgårdsstaden är Envac. Vill du veta mer om sopsugen klicka då gärna på denna länk -->  Norra Djurgårdsstaden - Swedish Envac

 

När coronarestriktionerna är över planerar vi att anordna ett studiebesök i Envacs anläggning för Norra Djurgårdsstaden. Den ligger i berget på andra sidan Bobergsgatan.

 

De stopp vi haft i sopsugen efter årsskiftet beror på problem som andra fastigheter haft med sina sopsuganläggningar. När det är stopp i något av sopsugnedkasten, gör då en felanmälan direkt till Envac. Kundtjänst - Swedish Envac alternativt ring 010 265 00 00.

 

Våra DV-nummer är:

30:1 för tidningar

30:2 för plast

30:3 för restavfall

Gatuadressen är Labradorgatan 30

 

Häng gärna lappen om att felanmälan är gjord på nedkastet. Lappen ska finnas i miljörummet.

 

Ställ inga sopor på marken eller i miljörummet när det är stopp i sopsugen!

 

 

Öppna sopsugnedkasten med passagebricka - går det?

Om Envac får uppgift om de koder som finns på våra passagebrickor kan de i sitt system lägga in behörighet att öppna sopsugnedkasten.

 

Vi återkommer med information om hur insamlingen av koderna ska gå till när vi fått dosa och instruktioner från Envac.

 

De svarta taggarna vi har för att öppna sopsugnedkasten kan bli ett minne blott.

 

 

Miljörummet

Fler frivilliga behövs om det ska fungera bra. Så tråkigt att den som lämnat sina kläder ännu inte tagit bort dom. Tänk att det finns någon som tror att man kan lämna osorterat restavfall med matrester i miljörummet. Var och en har ett ansvar för att hantera sina egna sopor!

 

Vi kan alla bli bättre på att komprimera kartonger.

 

Torsdagen 25 februari kl 18:00-18:30 kommer den mobila miljöstationen till Jaktgatan 3. Passa på att slänga ditt avfall som inte hör hemma i miljörummet då. Man kan lämna kläder och skor till Myrorna i Hjorthagen, absolut inte i miljörummet.

 

Om du hyr ut din lägenhet i andra hand är du ansvarig för att din hyresgäst känner till och följer de regler som gäller i föreningen. Det gäller också för miljörummet.

 

 

Garaget

Vidgningen av den trånga passagen i nedre delen av garageinfarten pågår enligt plan med avslut den 19 februari. Samtidigt har Stockholms stad passat på att arbeta med “finplanering av ytan” på gatan.

 

Det finns lediga MC-platser i garaget, dessa kan även användas till lådcyklar. Vill du hyra en plats anmäl dig då i den digitala kön som du når via mitt HSB!

 

 

Hemsidan

På föreningens hemsida finns mycket och bra information - titta gärna på den ibland; https://www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/

 

 

Föreningsstämma 2021

Torsdagen 27 maj 17:00 - 18:30 är det preliminärt stämma.

 

Motioner till stämman ska skickas in senast den 31 mars 2021 till rene.lintunen@hsb.se och brfbroparken@gmail.com.

 

 

Länkar

 

BRF Broparkens hemsida:

www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/

BRF Broparken på Facebook

Brf Broparken, NDS

BRF Broparkens mailadress:

brfbroparken@gmail.com

Stockholm Stads info:

http://vaxer.stockholm/omraden/norra-djurgardsstaden/

Lokaltidningen Ekbladet:

www.ekbladet.se/

HSB kontaktuppgifter:

www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/garantiochkontaktuppgifter/

Kund- & medlemsservice:

010-442 11 00 (akuta fel efter arbetstid: 08-695 00 00)

 

Organisation

 

Samarbetskommittén

Amanda Ersson (sammankallande)

Martin Högberg From

Susanna Stockhaus

 

Boende styrelsemedlemmar 

Marike Scheynius (ledamot)

Eva Nordenskjöld (ledamot)

Patrik Barkman (suppleant)

 

Agenda

 

Kommande möten i SK

Tisdag jämna veckor, tills vidare

 

Kommande styrelsemöten

24/2

24/3

29/4

29/5

 

Föreningsstämma

27/5 kl 17:00-18:30