Informationsmedelande nr 12, april 2021

25 april 2021 Bästa grannar, Dags för ännu ett informationsmeddelande, denna gång något kortare. Nedan finner ni bland annat viktig info om vårstädning, bygglov för balkonginglasning och annan rapportering från styrelsen.

Vårstädning

På grund av coronasituationen kan vi inte ha någon gemensam städdag i vår men har skapat en lista på vad som behöver göras.

 

Vill du ta ansvar för något, maila till brfbroparken@gmail.com så kan vi hjälpas åt att få det fint i vår omgivning. Vi hoppas att det skall vara klart till 15 maj.

 

 

Cykelmärkning

Du har väl inte missat att ta bort din cykelmärkning. Efter den 15 maj kommer alla cyklar med kvarvarande märkning att avlägsnas.

 

 

Utemiljön

Växthusets säsong är året runt och nyttjas flitigt av medlemmar. Utemiljögruppen har nyligen planterat om övervintrade pelargoner och placerat i växthuset. I slutet av april kompletterar vi med ytterligare ett par stolar. 

 

Vi ser gärna att fler deltar i gruppen eller i enskilda arbetsuppgifter som finns inom vår gemensamma utemiljö under alla årstider. Anmäl generellt intresse eller specifikt engagemang via brfbroparken@gmail.com

 

 

Balkonginglasning

Nu har föreningen också fått bygglov för inglasning av balkonger mot Husarviken. Sedan tidigare har föreningen bygglov för inglasning av balkonger mot innergården, undantaget de som saknar ovanliggande balkong och där takhöjden är för hög. 

 

För balkonger mot Lidingö är sannolikheten att få bygglov för inglasning liten då det strider mot detaljplanen.

 

I den första ansökan som gjordes ingick “alla” balkonger. Stadsbyggnadskontoret avslog ansökan då det ingick balkonger som strider mot detaljplanen. Detaljplanen anger att utskjutande balkonger mot gata ej får glasas in i efterhand. 

 

 

Öppna sopsugnedkasten

Nu fungerar de vanliga vita nyckelbrickorna även till sopsugnedkasten. De tillfälliga svarta brickorna som vi fick vid inflytt går fortfarande att använda, men dessa kommer troligtvis att inaktiveras av Envac i framtiden.

 

 

Räcke vid sopsugnedkasten

Ett räcke kommer att sättas upp vid sopsugnedkasten för att minska risken för att någon snubblar på den vassa kantlisten. Detta är ett ärende som styrelsen drivit i över ett år och till slut fått igenom att HSB Bostad är ansvariga att åtgärda.

 

 

Ovälkomna besökare

Äntligen är det på gång att vi får de brytskydd som ingick i entreprenaden. Förhoppningsvis  stoppar det och försvårar oönskade försök att komma in i fastigheten. 

 

 

Trapphusen

Styrelsen och HSB Bostad för en dialog om hur trapphusen ska åtgärdas. Vi står långt i från varandra i denna fråga. Styrelsen har anlitat jurist.

 

 

Tilluft till sopsugen

Styrelsen och HSB Bostad har enats om en lösning får att få tilluft till sopsugen. Denna innebär att byggarbete kommer att bedrivas i miljörummet och förrådsdelen under trapphus ett (port 30) där kanaler kommer att skapas i ett lägenhetsförråd. Arbetet är planerat att påbörjas i vecka 17.  

 

För närvarande har vi en temporär lösning som innebär att sopsugen får tilluft från en grannfastighet. Styrelsen har försökt få denna lösning godkänd som en permanent lösning. Staden har sagt nej till detta.

 

 

Extra förråd i källarutrymmet i trapphus 2

Styrelsen har beslutat att göra extra förråd i det disponibla utrymmet i trapphus 2 (port 28). Ett större förråd kommer att skapas för att ersätta det lägenhetsförråd som behövs för luftkanaler till sopsugen. Därutöver blir det ett föreningsförråd och tre extra förråd som medlemmar kommer att få hyra. Information om storlekar på förråden och hyreskostnad för dessa meddelas senare. 

 

 

Elbesiktning

En särskild besiktning av elinstallationer har genomförts på styrelsens begäran. Det blev anmärkningar både i lägenheter och i de allmänna utrymmena. Exempel på sådant besiktningsmannen anmärkte på är:

  • vägguttagen ovanför arbetsbänk i köket.
  • passagesystem för vissa tekniska utrymmen saknas.
  • närvarobelysning i allmänna utrymmen fungerar inte enligt det som är beställt.
  • entrébelysning i gårdsentréerna i trapphus 1 och trapphus 2 fungerar inte.

 

HSB Bostad och JM är nu ansvariga för att åtgärda det besiktningsmannen anmärkt på. Vi har inte fått några tidplaner på när i tid det blir åtgärdat.

 

 

Lägenhetsbesiktningar

I juni, preliminärt den 10 - 11 juni, blir det en särskild besiktning av de lägenheter som hade kvarstående besiktningsanmärkningar vid slutgodkännandet av fastigheten den 12 juni 2020.

Styrelsen har under en längre tid tryckt på hårt för att få den här besiktningen genomförd

 

 

Ytterdörrar 

Vi har ett långdraget ärende med en dörrskada efter en larmdekal. Ytterdörrarna har ett mycket tunt fanerlager som är känsligt och kan skadas av till exempel krokar eller dekaler. Var därför aktsam om du fäster något på ytterdörren. Om det uppstår en skada orsakat av dig är det du som får betala lagningen.

 

 

Individuell mätning av el och varmvatten 

I samband med aviseringen av avgifter för juli och augusti kommer korrigering av de felaktiga debiteringarna av el och varmvatten att göras för de 10 lägenheter där förväxling av mätare skett. Från och med mars  2021 sker mätningarna korrekt.

 

 

Garaget

Städning av garaget sker måndag 26 april och de som har garageplats uppmanas att parkera tillfälligt på annan plats. 

 

 

Kranbil

Ett tungt lyft med kranbil kommer att ske invid port 28 imorgon måndag 26 april mellan kl 9-11. Under denna tid ber vi er att i den mån det går inte ställa er bil i de närmsta parkeringsfickorna för att minimera olycksrisk.

 

 

Efterlysning

Styrelsen och samarbetskommittén behöver hjälp med att flera engagerar sig i arbetet med att vårda vår gemensamma fastighet och investering. Vi behöver:

  • någon/några som tar ett litet extra ansvar för miljörummet.
  • någon/några som tar ett litet extra ansvar för cykel- och barnvagnsrummen.
  • någon som vill bli suppleant i styrelsen för samfälligheten GA/garage och GA/gård.


Skicka ett mejl till brfbroparken@gmail.com och anmäl vad du vill engagera dig i.

 

 

Länkar

 

BRF Broparkens hemsida:

www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/

BRF Broparken på Facebook

Brf Broparken, NDS

BRF Broparkens mailadress:

brfbroparken@gmail.com

Stockholm Stads info:

http://vaxer.stockholm/omraden/norra-djurgardsstaden/

Lokaltidningen Ekbladet:

www.ekbladet.se/

HSB kontaktuppgifter:

www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/garantiochkontaktuppgifter/

Kund- & medlemsservice:

010-442 11 00 (akuta fel efter arbetstid: 08-695 00 00)

 

Organisation

 

Samarbetskommittén

Amanda Ersson (sammankallande)

Martin Högberg From

Susanna Stockhaus

 

Boende styrelsemedlemmar 

Marike Scheynius (ledamot)

Eva Nordenskjöld (ledamot)

Patrik Barkman (suppleant)

 

Agenda

 

Kommande möten i SK

Tisdag jämna veckor, tills vidare

 

Kommande styrelsemöten

29/4

29/5

 

Föreningsstämma

27/5 kl 17:00-18:30