Informationsmedelande nr 15, september 2021

11 september 2021 Bästa grannar, Vi hoppas att ni alla har haft en fin sommar och ledighet! Styrelsen och engagerade medlemmar i balkonginglasnings- och utegruppen har jobbat på även under sommarmånaderna, och lite av vad som gjorts och är på gång kan ni läsa om nedan.

Extra förråd
Installation av gallerväggar för att skapa nya förråd i disp-utrymmet i källaren i port 28 är nu färdig och vi har 4 nya förråd för uthyrning. Då intresset varit stort har tilldelning av dessa initialt skett via lottning. I fortsättningen gäller digital kö på samma sätt som för garageplatser. För ytterligare information se hemsidan.

Åtgärder i lägenheter
Under hösten fortsätter arbetet med att åtgärda garantiarbeten i lägenheterna.

JM kommer inom kort att meddela oss i styrelsen när de skall ha sina “åtgärdsveckor". Arbeten i de enskilda lägenheterna kommer aviseras separat när det är dags.

Hyreslokalen
Som ni säkert märkt har arbete pågått under våren och sommaren för att färdigställa hyreslokalen längst ner mot Husarviken. Lokalen blir klar för uthyrning under slutet av september och arbete pågår för att hitta en lämplig hyresgäst. Det är en mäklarfirma anlitad av HSB Bostad som sköter kontakterna med intresserade hyresgäster. Eventuell hyresgästanpassning kan därefter komma att ske, beroende på vilken hyresgästen blir.

HSB Bostad garanterar hyreskostnaden enligt ekonomisk plan för lokalen sex månader från det att den är färdigställd.

Cykelrum
Vi vill påminna om att i cykelrummen får endast cyklar förvaras - mopeder hänvisas till hyrd MC-plats i garage om man vill förvara dem inomhus. Detta dels av utrymmesskäl, men även av brandsäkerhetsskäl då förvaring av fordon med förbränningsmotor ställer särskilda krav på utrymmet.

Cykelrummet i port 26 fungerar även som barnvagnsrum, och i delen utan cykelställ får naturligtvis även barnvagn, rullator och rullstol förvaras.

Städning av cykel- och barnvagnsrum kommer att aviseras separat. För att underlätta städningen uppmanar vi de som ha möjlighet att flytta sin cykel/barnvagn under städdagen.

Vattenhantering på balkonger
På förekommen anledning vill vi påminna om att vidta försiktighet vid vattenhantering på balkonger. När du vattnar blomlådor eller rengör balkongen, se till att vatten inte droppar ner på underliggande balkonger. Vattenlek på balkong är inte tillåtet.

Jourutryckningar och kostnader
Vi har haft ett par utryckningar från Jouren som tyvärr orsakat diskussioner rörande ansvar för kostnaden. För att förhindra att liknande situationer uppstår i framtiden har vi nu ändrat rutinen så att en motringning till någon i styrelsen krävs innan utryckning.

Det är vår förhoppning att boende i första hand kollar med grannarna eller någon i styrelsen innan jouren rings, såvida det inte är uppenbart akut, till exempel om man borrat hål I vattenledning.

Miljörummet
Det lämnas en hel del avfall som inte hör hemma i miljörummet. Vi har endast återvinning av förpackningar/förpackningsmaterial (glas, papper/kartong, plast och metall), batterier och ljuskällor. Miljörummet är inte ett grovsoprum! Tänk också på att mindre plastförpackningar främst ska lämnas i sopsugen för plast. Med fördel kan plastförpackningar “hällas ned” i sopsuginkastet utan att omslutas av påsar (för stora påsar kan fastna). Tidningar och kuvert ska inte lämnas bland pappersförpackningar - för tidningar använd den vänstra sopsugen. Kuvert ska slängas med restavfall.

Farligt avfall och mindre elavfall kan lämnas i den automatiska miljöstationen vid hus 25 på Bobergsgatan (mitt emot Settergatan), eller till den mobila miljöstationen som regelbundet besöker vår stadsdel. Större saker, som möbler, lämnas på någon av stadens återvinningscentraler, eller om man saknar bil, på det pop-up återbruk som kommer till stadsdelen ett par gånger per år. Myrorna i Hjorthagen tar också emot kläder, möbler och annat som kan återbrukas.

Boendeappen - se din förbrukning
Nu har äntligen “Boendeappen” aktiverats där du på din smartphone själv kan läsa av din el- och vattenförbrukning med upplösning ner till en timme. För att ladda ner appen, sök på “Avy” i App store/Google Play. Inloggning sker med BankID, och om du är medlem i föreningen ska ditt konto redan vara kopplat till din lägenhet. Mer information på hemsidan.

Rondering
Styrelsen genomför regelbundet rondering av fastigheten. Det har noterats att flera har satt upp krokar på sin dörr. Vi vill påminna om att vi fått en fanerskada i samband med borttagande av klistrad dekal vilket varit så svårlagat att en ny dörr behövt beställas. Tänk på att du blir kostnadsansvarig för eventuell skada av sådan klistrad krok, faneret är mycket tunt.

Vid senaste ronderingen konstaterades att det fortfarande förekommer barnvagn i trapphusen, vilket inte är tillåtet.

Trapphusen
Tvisten med HSB Bostad gällande trapphusen fortsätter. Vår ståndpunkt är att HSB Bostad ska åtgärda och färdigställa trapphusen. Styrelsemedlemmar har varit på studiebesök i andra hus med liknande ytbehandlingar för att jämföra. Vi hoppas komma till en överenskommelse med HSB Bostad inom kort.

Husdjur
Det har varit några incidenter under sommaren som gör att vi vill påminna om den allmänna tillsyns- och skötselplikt som gäller för djurägare. Styrelsen kommer också se över om vi måste lägga till något i ordnings- och trivselreglerna med anledningen av detta.

Ansvaret för hund- och kattägare regleras bland annat i lag (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter. Hundar och katter ska hållas under sådan tillsyn och skötas på ett sådant sätt som med hänsyn till deras natur och övriga omständigheter behövs för att förebygga att de orsakar skador eller avsevärda olägenheter.

Nya medlemmar
Vi har senaste månaden haft flera tillträden för nya medlemmar i föreningen, som vi vill hälsa välkomna!

Alla nya medlemmar kommer få besök av representanter från styrelsen/valberedningen, detta för att informera om regler och förordningar samt var man kan hitta information om vår bostadsrättsförening.

Tveka inte att ta kontakt med oss i styrelsen om ni har frågor. Vi nås enklast på brfbroparken@gmail.com.

Balkonginglasning
Ett 20-tal intresseanmälningar gällande inglasning av balkong har inkommit. Arbetsgruppen jobbar med att träffa leverantörer för att få förslag på lösningar och offerter.

Varmt och kallt i lägenheterna
JM har handlat upp en ny entreprenör för VVS och det kommer att göras en genomgång av systemet för att komma till klarhet om varför det inte fungerar som det ska.

Styrelsen kommer ha en representant med på dessa genomgångar.

Vi måste säkerställa att vi inte behöver uppleva en sommar till med väldigt varma lägenheter och en vinter med mycket kalla lägenheter. 

Garage
Tyvärr är det trångt i vårt gemensamma garage, alla bör utnyttja sin parkeringsruta så att maximalt utrymme lämnas för in och utpassage vid körvägarna. Beakta särskilt detta om du backar in i din ruta.

Genom Koppången kommer gemensamma ordnings- och trivselregler även att utformas för garaget.

 

Länkar

 

BRF Broparkens hemsida:

www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/

BRF Broparken på Facebook

Brf Broparken, NDS

BRF Broparkens mailadress:

brfbroparken@gmail.com

Stockholm Stads info:

http://vaxer.stockholm/omraden/norra-djurgardsstaden/

Lokaltidningen Ekbladet:

www.ekbladet.se/

HSB kontaktuppgifter:

www.hsb.se/stockholm/brf/broparken/garantiochkontaktuppgifter/

Kund- & medlemsservice:

010-442 11 00 (akuta fel efter arbetstid: 08-695 00 00)

 

Organisation

 

Styrelsen

Ulf Wanderoy (ordförande)
Marike Scheynius (ledamot)

Eva Nordenskjöld (ledamot)

Patrik Barkman (ledamot)
Martin Högberg From (ledamot)
Amanda Ersson (Suppleant)
Monica Sommarvinge (Suppleant)

 

Agenda

 

Kommande styrelsemöten

29/9
27/10
24/11
22/12