Viktig information avs. garageplats i Brf Delfinen

15 juni 2021 Till er som hyr garageplats i BRF Delfinen

Vi har uppmärksammat att garageportar i föreningen står öppna under långa tider, när ingen befinner sig i garaget för att köra ut eller in sin bil.

Ni som har fått en garageplats tilldelad er har skyldighet att se till att porten är STÄNGD, när ni inte kör in eller ut bilen, när er port står öppen kan obehöriga inte bara komma in i den garageplats som ni hyr, utan även komma in till era garagegrannar. Vid inbrott när port eller dörr inte är låst, kommer troligtvis inte någon som har sin bil i er garagedel få någon ersättning från sitt försäkringsbolag.

När ni kör ut bilen SKA ni se efter att garageporten går ner och stängs innan ni kör därifrån.

Fjärrkontrollerna till våra garage är väldigt känsliga, därför kan de av misstag (om ni t ex har kontrollen i fickan efter att ni stängt porten och kommer åt den med t ex en väska eller dyl) öppna porten igen. Därför SKA ni vända er om innan porten försvinner ur sikte och se efter att porten fortfarande är STÄNGD.

Tänk på att om en garagegranne  eller någon i styrelsen stänger porten med hjälp av snöret, måste ni ha er nyckel till det övre låset i porten för att kunna återställa porten, genom det hålet kan ni nå snöret och återställa så ni kan öppna porten igen, vi hoppas att vi inte behöver stänga era portar på det sättet, då det blir en del extra arbete för er att öppna porten, så än en gång: SE TILL ATT GARAGEPORTARNA ÄR STÄNGDA.

// Styrelsen