Viktig information till alla medlemmar i BRF Delfinen

26 augusti 2023 Styrelsen informerar om avgiftshöjning 2024

 

 

Styrelsen har på mötet 22/8 2023 beslutat att höja våra avgifter med 7 % fr o m första kvartalet 2024.

Höjningen är nödvändig då vi har två lån på tillsammans totalt 11 084 910 kr som sätts om i november 2023 från en ränta på 1,46 % till det troliga ca 5 %

Bankerna har nu stoppat möjligheten att omsätta lånen i förtid mot ett par punkter extra i ränta, vilket gör att vi måste vänta till den 24 november 2023 för att se vilken ränta vi då kan förhandla oss till.

 

Vi måste se till att det finns pengar till alla våra fasta avgifter inte bara våra räntor, underhåll av våra byggnader och även oförutsedda händelser/utgifter m.m.

 

 För er som inte noterat det kan vi berätta att styrelsen i egen regi nu målar om samtliga våra byggnader som har träpanel. Allt det grå är klart och i vår målas det vita. Det är naturligtvis inte styrelsens arbetsuppgift men för att spara pengar åt föreningen har ledamöterna Stefan, Jens och Håkan slitit med det på sin fritid sedan i maj.

Sägas kan att vi tagit in anbud på målningen och fått in priser runt 400 000 kr.

Vi har köpt grå färg för 27 000 kr.

Styrelsen har även skött gräsklippningen den här säsongen efter att WMM lagt ner sitt företag 30/6 2023, även på det gör vi stora besparingar.

 

Vi bor i en bostadsrättsförening vilket gör att vi alla måste hjälpa till med det vi kan för att hålla våra kostnader nere, som t ex att kasta våra sopor på rätt plats, vika ihop våra kartonger så de tar mindre plats, städa i tvättstugan efter oss och rengöra maskinerna så de håller länge, se till att alla installationer och dess slangar och kablar i våra lägenheter är hela och funktionsdugliga för att förhindra vattenskador m m. Bidra med arbetskraft på våra städdagar etc. Tänk på att föreningen är vi, alltså de 94 hushåll som ingår i Brf Delfinen och den enda inkomsten vi har är våra avgifter. Vi kan inte heller räkna med att kommande styrelser utför arbetsuppgifter som inte hör till styrelsens uppdrag.

Därför är det angeläget att vi inför framtiden har en stabil ekonomi för alla tjänster som måste upphandlas.

 

Höststädningen 2023 är bokad till helgen 7 och 8 oktober, boka in datumen redan nu.  

Mer info kommer längre fram.

 

Styrelsens mötesdatum under hösten/vintern 2023:

 26 september

 24 oktober

 21 november

 12 december

 16 januari 2024

Styrelsen