EN PÅMINNELSE TILL ALLA BOENDE

16 december 2021 En liten påminnelse om hur vi alla kan behålla trivseln i område och hus.

Tänk på:

Vi får betala onödiga extra kostnader för sophämtning när soporna är felsorterade och för att slippa avgiftshöjningar måste alla boende hjälpas åt att i fortsättningen sortera på korrekt sätt enligt dom uppsatta skyltarna.

 

Föreningen är bara skyldig att ha kärl för hushållssopor. Blir inte sorteringen och slarvet i miljöhuset bättre, kommer vi att ta bort möjligheten att kasta kartonger, tidningar, glas och metall, det innebär att var och en måste ta med sig dessa sopor till någon av kommunens återvinningar. Det samma gäller för grovsopor och elektroniksopor.

 

 

1.     Tänk på att platta till/riva sönder/ta isär era kartonger innan ni lägger dem i återvinningen, det blir extra mycket kartonger runt jul, därför måste alla hjälpas åt att se till att de får plats i kärlen så att dom inte överfylls.

 

2.     Mjölk, juiceförpackningar o dylikt kan även kastas i hushållssopor, se till att även dessa förpackningar plattas till så de tar mindre plats.

 

3.     Julklappspapper plattas ihop och kastas i hushållssoporna.

 

4.     Se till att vårt miljöhus är städat och att rätt sopor kastas i rätt kärl

 

 

 

Köksfläktar: Se till att bara installera tillåten köksfläkt, vi har fått klagomål på att boenden får in sina grannars matos, det ska inte ske när alla har tillåten fläkt och ventilation. Blir vi tvingade att göra en ny ventilationskontroll, kommer vi debitera dom som har felaktig installation för de kostnader det innebär.

 

Nyårsfyrverkerier: Tänk på att det inte är tillåtet att skjuta nyårsraketer och fyrverkerier från våra balkonger /altaner/uteplatser eller på någon annan plats inom vårt område.

 

Julgranar: När vi tröttnat på julgranen ska den läggas på gräsytan mellan port 3 och 5 och inte på någon annan plats, det är en bra service att inte behöva bära/köra iväg den.

 

// Styrelsen