Bevakningskamera uppsatt i föreningen

07 juni 2024 Polisen har satt upp en bevakningskamera i vårt område. Anledningen är den anlagda branden som nyligen härjade i trapphuset på Mullbärsstigen 41. Styrelsen har bjudit in Magnus Nilsson, kommunpolis i Upplands-Bro för att få hans svar på de frågor som både styrelsen och medlemmarna ställer.

 ”Polisen har fattat beslut om att sätta upp en så kallad 90 dagars kamera-bevakning, säger Magnus Nilsson som i övrigt är ganska förtegen om detaljerna kring utredningen som fortfarande pågår. Han konstaterar att branden var anlagd och att det finns en person som är gripen. Denna person bor inte i området.

    Polisen samarbetar med styrelsen kring flera trygghetsskapande åtgärder i vår bostadsrättsförening. Bland annat kraftigt ökad polisnärvaro. 

   ”Både Ekhammar och Tibble betraktar vi som lugna och trygga områden Magnus Nilsson där de boende både är närvarande och engagerade, vilket syns genom att det sällan händer saker som kräver polisinsatser”, konstaterar Magnus Nilsson och förklarar att de händelser som trotts allt tidigare förekom i detta område var både få till antal och på olika sätt avgränsade, jämfört med flera andra miljöer. 

”Allt handlar om människor som bryr sig om sin omgivning, sätter värde på en bra boendemiljö, känner sina grannar, pratar med varandra och är uppmärksamma på vad som händer runtomkring.” 

   På frågan vad var och en av oss själva kan göra svarar Magnus att det bästa är att tipsa polisen. 

”Det är polisen som bedriver brottsspaning, inte ni i styrelsen eller föreningens enskilda medlemmar. Ring därför på tipstelefon 114 14 eller gå på polisens hemsida och tipsa oss därifrån om dina iakttagelser. Ser du kanske att någon gräver upp en liten påse med vitt pulver ur busken eller sandlådan framför ditt hus, tveka inte och skicka oss ett tips om det,” avslutar Magnus Nilsson.

  • Kommunpolis Magnus Nilsson.
    Kommunpolis Magnus Nilsson.