Nyhetsbrev juni 2024

25 juni 2024

 Kära medlemmar i Brf Eknäs,

 Här kommer ett nyhetsbrev med sammanfattning av våren och information inför sommaren. 

Laddboxar & Belysning i carports
Som ni förhoppningsvis noterat är nu laddboxar och belysning på plats i föreningens carports.

Projektet med entreprenören Chargenode är nu slutbesiktigat och godkänt, varför styrelsen är glada att kunna meddela att det är dags att starta upp användningen av laddboxarna!

Information om hur detta görs delas ut separat i alla medlemmarnas postfack under vecka 26 och finns även bilagd nedan. Användning av laddboxarna kommer kosta fast pris om 3 kr/kWh. 

Då anläggningen är privat får den som önskar ansluta sig mejla styrelsen på styrelse@brfeknas.se med följande information:

Ämnesrad: Tilläggning laddplats

Information i mejl:

Medlem som önskar ladda: [mejladdress ansluten till chargenode]

Referens [medlemmens p-platsnummer]

För den som är intresserad går det att köpa in konverterare (typ 2 till 16A) för att kunna ansluta kupévärmare till sin bil genom laddboxarna. Inköp av konverterare får administreras och bekostas av den enskilde medlemmen, liksom inköp av RFID-tagg.

Användning av carports och garage

Styrelsen har noterat att flera medlemmar använder sina parkeringsplatser som allmän förvaringsplats för däck, cyklar, möbler. Med anledning av den brandfara som förvaring kan medföra, samt det faktum att parkeringsplatserna är fortsatt trånga vill styrelsen uppmärksamma samtliga att ingen förvaring får ske på parkeringsplats.

Vid förvaring av annat än bil vid parkeringsplats kommer styrelsen vidta åtgärd genom att ta bort föremålen ifråga på lämpligt sätt.  

Då vi numera har carports finns det heller inte längre något hinder för den som vill att backa in sin bil på sin parkeringsplats.

Renoveringsprojektet
En efterbesiktning har planerats in under juni för att kontrollera att entreprenören färdigställt de väderberoende åtgärder som kvarstod vid slutbesiktningen.

Allmänt bruk av gården och de gemensamma ytorna

Styrelsen ser med glädje att medlemmarna brukar gården och de gemensamma ytorna tillsammans. Styrelsen har dock på förekommen anledning några medskick till medlemmarna angående användningen av gården.

Grillning

Det är förbjudet att grilla direkt på gräsmattorna. För den intresserade finns det ett par klotgrillar tillgängliga för alla borta vid de röda stugorna vid föreningslokalen som med fördel kan användas vid pergolan.

Rastning av hundar

Hundar ska vara kopplade på innergården, och man får inte rasta hund på innergården. Hundar får inte befinna sig på gemensamhetsytan vid pergolan alls.  

Privata tillgångar som lämnas på gården

Det är varmt välkommet att använda leksaker och annat såsom fotbollsmål på de gemensamma ytorna. Saker som lämnas framme på de gemensamma ytorna är tillgängliga för alla medlemmar att bruka.

Styrelsen tackar alla för visad hänsyn och respekt för varandra, och hoppas på ett fortsatt trevligt och säkert brukande av de gemensamma ytorna.

Städning i föreningen 
Styrelsen har varit i kontakt med städfirma och bokat in sommarstädning av alla fönster i trappuppgångarna.

Årsstämman
Styrelsen tackar alla som deltog för en trevligt genomförd årsstämma. Årsstämman hölls den 23 maj 2024. Protokoll från årsstämman finns tillgänglig för alla och envar att ta del av på informationstavlorna utanför tvättstugorna.

Vi tackar Björn Johansson, Astrid Bruhn och Patrick Lindqvist för deras insatser i styrelsen, och välkomnar Ulf Börjesson och Kjell Grande till styrelsen.

Tack från styrelsen  
Styrelsen får tacka för förtroendet och för den första halvan av 2024. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och önskar er alla en trevlig sommar!

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen för Brf Eknäs