Resultat från radonmätningen

28 juni 2020 Föreningen har nu fått resultatet från radonmätningen som genomfördes under perioden januari - april 2020. Mätningen genomfördes i 25 av föreningens lägenheter, och täcker in alla våningsplan i samtliga av föreningens 3 hus. Respektive lägenhet som deltog i mätningen har fått sitt individuella mätresultat utdelat i brevlådan.

Mätvärdena har överlag varit under gränsvärdet och behöver ingen åtgärd, men det har förekommit mätvärden som är nära eller i några fall över gränsvärdet om 200 bq/m3. Styrelsen har därför varit i kontakt med miljöenheten vid Nacka kommun och har av miljö- och hälsoskyddsinspektören informerats om att 3 av de mätta lägenheterna behöver vidare analys och åtgärd då båda rummen som mättes låg över gränsvärdet. Styrelsen upprättar nu kontakt med en ackrediterad firma i samråd med Nacka kommun och kommer i närtid att kontakta de lägenheter som behöver åtgärdas. Tidsramen för åtgärd som föreningen fått från Nacka kommun är satt till årets slut, men styrelsen verkar för att åtgärder ska vara på plats tidigare än så.

Övriga lägenheter som deltog i mätningen behöver ingen vidare analys eller åtgärd, och detsamma gäller de lägenheter som inte deltog i mätningen.

Styrelsen vill dock ändå påminna om vikten av att hålla god ventilation i sin lägenhet för att minimera radonhalten genom att se till att ventilerna i lägenheten är öppna samt att luften kan röra sig mellan rummen i lägenheten i den mån det går.

Vid frågor ber vi er kontakta styrelsen via email (styrelse@brfeknas.se) eller styrelseordförande Björn Johansson via telefon (072-301 51 63).

Vänliga hälsningar
Styrelsen Brf Eknäs