Uttalande: Grannhörande

21 maj 2024 Styrelsen har besvarat grannhörandet gällande BRF Telegrafen.

BRF Fyrhusen accepterar INTE den nya placeringen av trappan, då denna ligger utanför samfällighetens mark och; placeringen av trappan från Semaforvägen saknas helt enligt tidigare byggprojekt och/kan orsakar svårigheter för besökande till BRF Fyrhusen att ta sig till och från kajen samt ner båthållplats. Nuvarande placering av trappa enligt bygglov kan i förlängningen ge avstängd väg ner till huvudtrappan, om den nya föreningen anser att ”springet blir för mycket” (i fastighet 2:20). Trappan ska enligt tidigare angivet placeras i GA:15/GA:19, GA:20.

BRF Fyrhusen accepterar INTE att man bygger fler fastigheter innan vattentillförselfrågan är uppklarad, åtgärdad och UTAN kostnad för samfällighetens delägare och delägarnas medlemar, detta då; enligt indikationer från samfälligheten är/blir vattentillgången bristfällig då den är underdimensionerad i nuvarande form. Denna fråga måste lösas där HSB Bostad är den ursprungliga entreprenören för detta.

BRF Fyrhusen accepterar INTE solpaneler utan att man enligt tidigare projekt anlägger sedumtak för att göra att husen ”smälter in” i naturen än industripaneler och/att; solpaneler monterade på tak kommer troligen att reflektera solkatter mot våra fastigheter och närliggande skog och kan därför inte accepteras i sin nuvarande form. Även om solpaneler formellt inte behöver bygglov så länge dessa följer takets form så kan monteringen av solceller utgöra ett störande element både i stadsbilden och för boenden i området beroende på årstid och solståndet.