Gruppanslutning till bredband

13 februari 2018

Föreningen kommer inom en snar framtid att gruppansluta alla lägenheter till Bredbandsbolaget. Detta innebär att samtliga lägenheter kommer att få bredband med 250 Mbit/s från Bredbandsbolaget inkluderat i månadsavgiften. Avgiften kommer inte att påverkas av detta.

För er som redan har Bredbandsbolaget som internetleverantör kommer bytet att ske automatiskt. Inga fler fakturor ska komma från Bredbandsbolaget efter övergången utan kostnaden och administrationen tas då över av föreningen.

 

För er som har Comhem eller andra leverantörer och inte känner att ni har något behov av att ha dubbla internetleverantörer kan det vara dags att se över hur ni avslutar abonnemanget med er nuvarande leverantör. Vi vet dock ännu inte exakt datum för gruppanslutningen till Bredbandsbolaget.

Innan övergången kommer samtliga lägenheter även att få en ny router som är anpassad för den nya kapaciteten.

De flesta har idag sina fiberuttag i nära anslutning till ytterdörren. Bredbandsbolaget erbjuder därför även möjligheten att kostnadsfritt dra in uttaget upp till 20 meter in i lägenheten. För de som önskar få sitt uttag längre in kommer Bredbandsbolagets underleverantör CLS att behöva tillgång till er lägenhet under några timmar för att dra kablar och montera uttaget. Om ni inte har möjlighet att vara hemma dagen då installationen sker kommer ni att behöva lämna ut nycklar till er lägenhet en dag i förväg. Avisering​ ​kommer​ ​att​ ​ske​ ​i​ ​brevlådan​ ​3-5​ ​dagar​ ​innan​ ​installationen​ ​ska utföras​.

Är ni nöjda med att ha fiberuttaget där det är i dag behöver inte CLS ha tillträde till er lägenhet.

Mer information med datum för övergången kommer inom kort.