Individuell mätning och debitering (IMD) för el

18 april 2017 Styrelsen strävar efter att göra vår förening så attraktiv som möjligt för våra nuvarande och kommande medlemmar. Ett steg i den riktningen anser styrelsen kunna vara IMD för el. Styrelsen har valt att ta in en offert och avser att ta upp frågan på kommande stämma för omröstning och beslut. För att alla medlemmar ska känna att de har nog med information om vad detta innebär så går därför styrelsen ut med information i förväg.

Om IMD

Kort sammanfattat, innebär IMD EL att konsumenten pressar ner sina kostnader väsentligt samtidigt som redovisningen av den verkliga elförbrukningen blir klar och tydlig.

IMD EL innebär att Er Brf fördelar kostnaderna för faktisk förbrukning av el till alla medlemmar/hushåll i föreningen. Alla privata el-abonnemang ersätts med ett fåtal större el-abonnemang, där parterna är föreningen och en eldistributör. En av fördelarna med systemet är att det blir ett fåtal fasta mätaravgifter istället för att alla hushåll har sin egen mätaravgift. De fasta avgifterna är en stor del av hushållets elkostnad och försvinner helt på lägenhetsnivå efter ombyggnaden.

Mer information i bifogad bilaga.

Om företaget

Home Solutions är Sveriges största IMD-företag som erbjuder fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och förvaltare kostnadseffektiva fastighets- och mättjänster, som både höjerboendekomforten och förbättrar driftekonomin.

Med Home Solutions teknik kan våra kunder på ett kostnadseffektivt sätt mäta den boendes energiförbrukning och rättvist fördela kostnaden.Vi täcker hela Sverige och har idag över 50 000 lägenheter med IMD-lösningar.

Läs mer här
http://homesolutions.se.loopiadns.com/

Har ni frågor eller funderingar så kontakta styrelsen via mail alternativt någon av styrelsens medlemmar direkt.