Förslag till nya stadgar i HSB brf Göken.

17 oktober 2017 Styrelsen kommer att kalla till en extra föreningsstämma torsdagen 2017-11-16, kl. 18.30, för att behandla styrelsens förslag till nya stadgar.

Bakgrund

I övergångsbestämmelserna till lagen om ekonomiska föreningar anges att om föreningens stadgar strider mot lag, så ska styrelsen till en föreningsstämma som ska hållas senast den 30 juni 2018 lägga fram förslag till ändring av stadgarna så att de överensstämmer med lag.

HSBs tidigare normalstadgar, både 2003 års stadgar och tidigare versioner av 2011 års stadgar, strider mot lag och samtliga HSBs bostadsrättsföreningar kommer därför att behöva anta nya stadgar.

Extra föreningsstämma

Styrelsen kommer att kalla till en extra föreningsstämma torsdagen 2017-11-16, kl. 18.30.

Vid denna stämma kommer styrelsens förslag till nya stadgar att behandlas. Förslaget som är enligt ”2011 års normalstadgar för HSB bostadsrättsförening” finns att ladda ner längre ner på denna sida.

Kallelse till den extra föreningsstämman kommer att ske i enlighet med föreningens nuvarande stadgar. I samband med att kallelse sker kommer stadgeförslaget i dess helhet att delas ut i samtliga lägenheters brevinkast.

Observera att beslut om stadgeförändringar ska fattas av två på varandra följande föreningsstämmor. För brf Göken gäller att det första beslutet ska fattas vid den extra föreningsstämman 2017-11-16 och att det andra beslutet ska fattas vid den ordinarie föreningsstämman i februari 2018.

Vänligen,

Styrelsen brf Göken