Lägenheterna

Balkonger

Det är inte tillåtet att skaka mattor på balkongerna. Mattor eller sängkläder får inte hängas på vädring över balkongräcket. Balkonglådor får bara sitta på insidan av balkongen. Fågelmatning från fönster eller balkonger är förbjudet. Grillning på balkongerna är inte tillåten. Fästen för amplar, infravärme och gardinstång får inte borras i balkongtak eller väggar.

 

Skötsel, inredning och elindragning

Följ skötselinstruktionerna för själva inglasningen som medföljde den färdiga balkongen.
I tak får inte borras eller skruvas, bara limmas. Undantag K-husets översta våning, där det gamla taket finns kvar. Inte heller i den vita parocväggen får man borra, spika eller skruva av brandsäkerhetsskäl.
Elinstallationer ska vara utförd av behörig elektriker.

 

Värme

Föreningen har en undercentral till vilken fjärrvärme inkommer och fördelas ut i husen. Vårt mål är att innetemperaturen ska vara 20  -  22 grader C.

Kök

Ventilation av köksutrymmen sker genom mekaniska fläktsystem. Om du vill installera eller byta egen tilläggsutrustning för ventilationen rekommenderas kåpor utan fläkt med rengöringsbart filter och variabel öppning. De kan anslutas till husets system. Om du vill installera egen köksfläkt så får endast fläktar av kolfiltertyp användas. Vid installationen av fläkten måste du tillse att den inte anslutes till det mekaniskafläktsystemet, varken direkt eller indirekt genom inbyggnad i skåp. Frånluften från fläkten måste ledas in i köket. Detta för att undvika övertryck i det mekaniska systemet vilket skulle leda till att matos trycks ut i de andra lägenheterna.

 

Badrum

Gravyrens hus är byggda 1959 - 1960 och de badrum som är i ursprungsskick har igen fuktspärr i väggarna och den fuktspärr som lades i golven har vittrat sönder. Detta innebär att väggar och golv inte tål vatten. Alltså bör du som bostadsrättshavare göra något åt ytskikten för att undvika vattenskador. Föreningen står inte för några kostnader för skador som beror på ovarsamhet eller dåligt underhåll. Exempel på skador som föreningen bekostar är trasig golvbrunn eller läckande rör i golv eller väggar. De konsekvenser som en sådan åtgärd får för lägenhetens ytskikt, ansvarar lägenhetsinnehavaren för enligt stadgarna. Det finns alltså anledning att teckna den självriskförsäkring som försäkringsbolagen erbjuder som tillägg till hemförsäkringen

En ersättnig om 5000 kr kan betalas ut för byte av golvbrunn, som är äldre  än från 1992, vid renovering av badrum. Gäller från och med 2018-12-12

Ombyggnad

För ombyggnader som berör föreningens installationer inom el, bredband, kabel-TV, VVS eller andra väsentliga ändringar krävs godkännande av föreningen före igångsättandet.