Nya laddmöjligheter för el-/hybridbilar

01 mars 2023 Styrelsen genomförde under hösten 2022 en enkätundersökning avseende behovet idag eller framtida behov av laddmöjlighet för el-/hybridbilar. Utifrån denna enkät så har styrelsen beslutat att installera laddboxar på fyra nya platser. Alla fyra laddboxar kommer att placeras på en utomhusplats.

Laddboxarna kommer vara av modellen Easee Charge med en effekt upp till 22 kW. Installationen planeras att genomföras i mitten av mars. Vi har sökt och blivit beviljade bidrag från Naturvårdsverket med 50% av investeringskostnaden.

I samband med detta så momsregistrerar vi vår Brf för att kunna mäta och debitera individuell elförbrukning för varje laddplats.

De platser som kommer få en laddstolpe är platserna 107/108 samt 111/112. Att det blir just dessa platser beror på att två av dessa idag är lediga så det blir minst omflyttning på detta sättet.

Hyresavtalen för p-platser där laddplatsen används uppdateras med ny hyra vilket innebär en fast kostnad på +75 kr per månad utöver grundavgiften för p-platsen samt efterdebitering av faktisk elförbrukning för respektive laddplats.

Ni som i dag har och använder en laddplats kommer få ett nytt hyresavtal med de nya villkoren enligt ovan. Ni kommer få mer information om detta i ett separat utskick.

För att kunna utnyttja denna investering på bästa sätt samt möta medlemmars framtida parkeringsbehov har vi också uppdaterat våra parkeringsregler. Styrelsen förbehåller sig rätten att vid behov skifta p-platser för medlemmar. Detta för att laddboxar inte ska stå outnyttjade trots att det finns behov av dem. 

 Vid ev. frågor kontakta styrelsen

Mvh Styrelsen Brf Guldet