Information om cykelrensning till boende i BRF Gustafsgården

08 maj 2024 På uppdrag av BRF Gustafsgården utför Cykelåtervinning onsdag den 12 juni en cykelrensning i fastigheten där vi tar bort troligen övergivna och inte använda cyklar från cykelrum, utvändiga cykelställ samt i övriga in- och utvändiga allmänna ytor. Samtidigt tar vi även bort lösa cykeltillbehör från dessa utrymmen. Detta för att skapa en bättre trivsel och ordning i fastigheten. Nedan följer lite praktiskt information om hur rensningen genomförs.

För att vi ska kunna ta bort cyklar som troligen är övergivna måste vi först veta vilka som har en ägare. Därför har ni tillsammans med informationsbrevet fått en märkningstagg som ska fästas på cyklar som används (gärna på styret). Behöver ni fler taggar finns det i cykelrummen en korg med extrataggar.

Märk er cykel senast tisdagen den 11 juni. OBS! Ni behöver inte ange namn och lägenhetsnummer på märkningstaggen.

Cirka en vecka innan rensningen delar vi ut ett påminnelsebrev samt så fyller vi på korgarna i cykelrummen med extrataggar.

Onsdag den 12 juni samlar vi ihop alla omärkta cyklar och lösa cykeltillbehör.

Vi tar även bort fastlåsta cyklar och man har tyvärr ingen rätt att få ersättning för uppklippta lås. Cyklarna dokumenteras och körs till Cykelåtervinnings förråd.

Saknar ni en cykel eller annat föremål? Kontakta Cykelåtervinning på info@cykelatervinning.com eller 08-644 48 82 och beskriv det ni saknar.

Inom sex månader från den 12 juni har en ägare till en eventuellt tillvaratagen cykel/föremål möjlighet att efter identifiering och överenskommelse om tidpunkt hämta detta i Cykelåtervinnings lokal som ligger på Maria Prästgårdsgata 14, Södermalm.

Därefter återvinns cyklar och andra föremål som saknar ägare så miljömässigt riktigt som möjligt.

Vi passar på att redan nu tacka för er insats att underlätta cykelåtervinningen som bidrar till ett bättre samhällsresursnyttjande, en trivsammare fastighet och att frigöra ytor till fastighetens aktiva cyklister!

Med vänliga hälsningar

Cykelåtervinning AB

Tonny Sabandar 

Om ni önskar mer information om cykelåtervinningen? Gå in på www.cykelatervinning.com