infobrev oktober 2023

31 december 2023

Infobrev oktober

2023-10-30

 

Hej alla

Tack till alla som var med och hjälpte till på städdagen/områdesdagen, blev mycket gjort och det blev fint i vårt område.

 

När föreningen fick energi och vattenkostnad nu senast så var vattenkostnaden mycket högre än andra månader, vi har haft en vattenskada men vattenförbrukningen var alldeles mycket mer än den vattenskadan orsakat. Så vi undrar är det några i föreningen som har toalettstolar som står och rinner vatten hela tiden.

Får vi inte bukt med det här måste vi höja avgifterna bså föreningen inte går minus.

Har du problem med en rinnande toalett eller vattenkran som inte är tät måste du felanmälan det till HSB felanmälan på 010-442 11 00.

 

Sen vi vill redovisa vad vi fått in för förslag på lediga lokalen på Timotejvägen 11.

Här kommer förslagen:

 

Förslag:

Ateljé: Hyr ut lokalen till extern hyresgäst som det var tidigare.

 

Förslag:

Hobbylokal: Vi skulle kunna använda lokalen som ett hobbyrum för medlemmarna att använda till att sy, snickra, måla, valla skidor, fixa med sin cykel etc. Det skulle vara en möjlighet att göra allt du inte vill eller kan göra i lägenheten.

 

2

Förslag:  

Motionslokal: Lokalen skulle kunna användas som motionslokal.                                                           

Förslag:                                                                                                                                                                                                                                        Studio: Fler och fler arbetar och studerar hemifrån, och ibland är det svårt att arbeta eller studera ostört i hemmet. Då skulle en studio eller kontorsplats nära bostaden vara väldigt bra. Jag föreslår därför att lokalen på Timotejvägen 11 görs till studio/kontorsplats för våra medlemmar. Platserna skulle kunna hyras för en symbolisk summa per dag och betalas via Swiss. Och bokningen skulle kunna göras precis som vi idag gör när vi bokar tvättid i tvättstugan. Att göra lokalen till studio/kontorsplats skulle bli en bra förmån för oss medlemmar och även generera viss inkomst.

Förslag:

Jag föreslår att den i första hand iordningställs som övernattningslägenhet i enkelt skick där man tar med egna lakan. 

Vi har ju små lägenheter men många goda vänner som vill hälsa på då och då. 

 

Förslag:

Kan väl samtidigt hyras ut på dagtid (100-150kr) till små grupper som vill träffas. Spela schack, bridge, sy/sticka eller annat trevligt. 

 

Förslag:                                                                                                                                                                                                                                                           Jag tycker att lokalen ska användas till övernattningslägenhet. 

Förslag:                                                                                                                                                                                                                                                 Man skulle kanske kunna hyra ut det som t.ex. kontorslokal el annan tyst verksamhet på t.ex 3 el 6 mån i taget o se hur det fungerar, då kan vi även få in inkomster till brf

Förslag:

En övernattningslägenhet för oss alla som inte bor i en trerummare och vi är många.

 

Förslag:

Vi är två boende på Timotejvägen 13, lgh 1302 som önskar att lokalen på nummer 11 görs om till en övernattningslägenhet för boende att hyra.

 

Förslag:

En övernattningslokal vore bra, men jag vill att man försöker fixa en duscha där då också. Annas kanske man kan låna vår andra lokal om man har gäster som ska sova över.

 

Förslag:

Då kan man hyra ut lokalen till någon som har en tyst verksamhet, typ syr, jobbar mycket hemifrån, pysslar mycket och behöver en större lokal.

 

3

 

 Förslag till lokalen.

6

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

1111111

 

 

4

 

 

 

 

1111111

 

 

3

 

 

 

 

1111111

 

 

2

 

 

 

 

1111111

 

aaaaaaaa

1

aaaaaaaaa

aaaaaaaa

aaaaaaa

aaaaaa

1111111

aaaaaaa

aaaaaaaa

 

Förslag 1

Förslag 2

Förslag 3

Förslag 4

Förslag 5

Förslag 6

Förslag 7

 

 

Förslag 1) Ateljé

Förslag 2) Hobbylokal

Förslag 3) Motionslokal

Förslag 4) Studio

Förslag 5) Övernattningslokal

Förslag 6) Hyras ut på dagtid till boende för valfri aktivitet

Förslag 7) Kontorslokal el annan tyst verksamhet

 

Det man måste tänka på om man gör det till hobbyrum, motionsrum, arbetsrum för studerande eller personer som jobbar hemma, kontorslokal och pysselrum. Det är sådana som kommer vilja hyra/låna lokalen med kortvarsel vem ska hjälpa till med nycklar? Vi i styrelsen har vanliga jobb eller annat att göra också, vi har svårt att låna ut nycklar lite när som. Men finns kanske någon i föreningen som vill/kan ta hand om uthyrningen av lokalen om det är det vi röstar fram sen. Bara en tankeställare.

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen brf Hagen

brfhagen@hotmail.com