Cykelrensning

17 oktober 2024 Information om rensning av cykel- och barnvagnsförråd.

Bästa grannar,

Våra cykelförråd är fyllda med cyklar som kanske inte används, alternativt blivit övergivna, så nu gör vi en ordentlig rensning i samarbete med Cykelåterbruket (https://cykelaterbruket.se/). Vi passar samtidigt på att rensa i föreningens alla barnvagnsrum för att säkerställa att det som finns där används och inte tar plats utan att längre användas.

Alla cyklar och prylar (rullatorer, leksaker etc.) har märkts upp med gula band. Om du är ägare av cykeln eller prylen - plocka då bort bandet innan söndag 2024-11-03. 

De cyklar och prylar som har det gula bandet kvar efter 2024-11-03 (även de som är fastlåsta) dokumenteras och förflyttas från cykelrummet och förvaras i ett större förråd i vår förening i sex månader.

Om du inte har plockat bort bandet och sedan saknar din cykel eller pryl kan den gå att återfå mot en avgift på 450 kr (ersättning för eventuellt uppklippt lås ges ej). I detta fall mailar du anders@cykelaterbruket.se med en noggrann beskrivning av din cykel eller pryl innan 2025-05-03.

Efter sex månader från rensningsdatumet (3/11) återvinner Cykelåterbruket cykeln. Ungefär 90 % av cyklarna får ett nytt liv! Brukliga prylar lämnar vi till Andra Varvet.

Styrelsen passar på att redan nu tacka för er insats att underlätta denna rensning av cykel- och barnvagnsrum som bidrar till en trivsammare fastighet och att frigöra ytor för oss alla som bor i föreningen!

Vänliga hälsningar,

Styrelsen HSB Högdalen i samarbete med Cykelåterbruket.

 

För dig som är intresserad av att läsa mer så hittar du information om rekommendationer och riktlinjer för cykelrensning här: https://www.hsb.se/nyheter-och-tips/kunskapsbank/rensning-av-cykelforrad---det-har-galler/