Slutfas tak- och fasadprojekt

18 augusti 2024 Vi är nu inne i slutfasen av projektet för tak- och fasadprojektet där vi ska påbörja slutbesiktning. Besiktningen genomförs av utomstående besiktningsperson anlitad av vår projektledare från HSB gentemot ansvarig entreprenör GES.

För bästa resultat gör vi nu en förfrågan om hjälp då det som enskild besiktningsperson kan vara svårt att utvärdera alla detaljerna.

Vi skulle uppskatta om ni har tid och möjlighet att granska två viktiga detaljer relaterat till bytet av fönsterblecken hos er, de två detaljerna finns beskrivna nedan med bilder.

Om ni skulle upptäcka att något fönsterbleck har en avvikelse jämfört med ovanstående beskrivningar ber vi er meddela styrelsen via mejl ("avvikelse fasad- och takprojekt" i rubrik) eller sms.

Stort tack,
Styrelsen

Detaljer för slutbesiktning
  • Detalj 1. På respektive kortsida av fönsterblecket är det viktigt att det finns tätningsmassa mellan blecket och fasaden. Detta för att undvika vattenrinning efter fasaden och inträngning av vatten mot fasaden.
    Detalj 1. På respektive kortsida av fönsterblecket är det viktigt att det finns tätningsmassa mellan blecket och fasaden. Detta för att undvika vattenrinning efter fasaden och inträngning av vatten mot fasaden.
  • Detalj 2. På långsidan in mot fönstret så är det viktigt att det inte finns någon glipa mellan aluminiumplåten och monterat fönsterbleck, fönsterblecket skall gå in under aluminiumplåten. Detta för att undvika inträngning av vatten mot fasaden.
    Detalj 2. På långsidan in mot fönstret så är det viktigt att det inte finns någon glipa mellan aluminiumplåten och monterat fönsterbleck, fönsterblecket skall gå in under aluminiumplåten. Detta för att undvika inträngning av vatten mot fasaden.