Cykelrensning - klar

14 april 2014 Cykelrensningen är nu utförd och kvarvarande cyklars ramnummer är anmälda till polisen. Om ni saknar er cykel så hör av er till någon i styrelsen så hjälper vi er att kolla om den är bland de utrensade.

Det har blivit hög tid att göra en ny cykelrensning för att få bort gamla cyklar och annat som onödigtvis belamrar våra utrymmen. Vi vill påminna om att alla cyklar skall vara tydligt märkta med ägares namn och lägenhetsnummer.

Den 15:e januari 2014 kommer vi att sätta ett buntband på alla cyklars fram- eller bakhjul. Cyklar som ej är tydligt märkta med ägares namn och lägenhetsnummer, liksom cyklar där buntbandet finns kvar den 30 januari, kommer att forslas bort och säljas/kastas efter tre månaders förvaring.

Vi vill samtidigt påminna alla om det självklara att cykelrummen är avsedda för dem som använder sina cyklar, och inte en förvaringsplats för cyklar som ej används åtminstone några gånger om året. Dessa cyklar bör placeras i eget förråd, eventuellt kastas eller skänkas bort så de inte i onödan tar upp en plats för någon som använder sin cykel och har behov av en plats. Vi vill också passa på att påminna om att cykelrummen inte är avsedda för diverse andra föremål som barnsadlar, pulkor eller dylikt.

Våra cykelrum är för små och våra cykelparkeringsplatser utomhus otillräckliga, men för att i någon mån förbättra situationen kommer vi i fortsättningen försöka göra cykelutrensningar varje år. Vi vill slutligen vädja till alla er som vet med er att ni inte använder er cykel att hjälpa till med att förbättra tillgängligheten i cykelrummen.