Information i anslutning till årsstämman

17 maj 2011 2011-05-12 BRF KASERNBERGET Information från styrelsen i anslutning till den nyligen hållna årsstämman.

Hyror för garageplatser

Styrelse hade i kallelsen till årsstämman lagt ett förslag om ändrad hyra för garageplatser för Kasernbergets medlemmar.
Normalt sett är det styrelsen i en bostadsrättsförening som beslutar om hyressättning för uthyrda lokaler och garageplatser. I detta fall ansåg sittande styrelse att förslaget hade så stor betydelse för medlemmarna att det borde behandlas på en stämma.
Förslaget väckte starka känslor. Risken föreföll därför stor att det skulle uppstå en hätsk stämning mellan medlemmarna på stämman, vilket inte skulle vara till gagn för den fortsatta sammanhållningen i vår förening. Styrelsen beslöt därför att dra tillbaka förslaget för att behandla frågan på annat sätt.

Styrelsen kommer nu i första hand att i möjligaste mån följa upp hur garaget bär sina kostnader, samt att ytterligare utreda om hyressättningen för icke medlemmar är marknadsmässig.


Svar på fråga om ackumulerade avskrivningar

Fråga ställdes på årsstämman varför ackumulerade avskrivningar under not. 6, Byggnader och ombyggnader, endast utgör drygt 6 Mkr. Frågan kunde inte besvaras omedelbart utan styrelsen lovade att återkomma.
Svaret är att avskrivningsplanen reviderades 2004. Den bygger på annuitetsfaktor 0,05. Annuitet betyder att avskrivningarna ökar för varje år. Om inte planen ändras kommer allt att vara avskrivet år 2043.


Besiktning av lekställning

Fråga ställdes på årsstämman om vem som besiktigat lekställningen. Ingen i styrelsen hade namnet i minnet.
Lekställningen besiktigades 2010-06-28 av Roland Grass Casalini som innehar certifikat
nr: CPL 055:06 utfärdat av SERENO Certifiering AB. Säkerhetsbesiktningen är utförd enligt kravdokument Svensk Standard SS-EN 1176 1-7 och 10-11. Följande anmärkningar gjordes:
Öppningsmått mellan tak och regel. Öppning får ej vara mellan 89-230 mm, klass A
Fallskyddsplattor ligger ej mot varandra, stora glipor på flertal ställen, klass B
Båda dessa åtgärdades av leverantören.
Fallhöjden uppmättes till 1,47 m och gav inte upphov till anmärkning.
Drift och underhållsplaner saknades, klass C. Åtgärdat.
Hänvisningsskylt saknas (som B Swärdenheim så riktigt påpekat), klass C.
Klass C innebär ”Liten risk för mindre skada alternativt mindre risk för liten skada”.
Den sista punkten har styrelsen därför låtit dröja, men den kommer att åtgärdas i samband med årets besiktning (som f.ö. redan är beställd).

 

Otrevligt bemötande av medlem

M Swärdenheim återgav under stämman hur hon vid ett tillfälle ute på gården blivit mycket otrevligt bemött av någon ur styrelsen. Styrelsen tar självklart avstånd från beskrivet beteende som helt och hållet får stå för den person som uppvisat detta. Ömsesidig respekt är en förutsättning för trivseln i vår förening.

 

Övriga frågor

Efter mötets avslutande gavs utrymme för övriga frågor, följande tre frågor togs upp:
1.Sverdrup påtalade att vi ständigt utsätts för luftföroreningar och framhöll vikten av att vi, när det blir dags att byta ut ventilationssystemet, väljer den modernaste tekniken.
2.Paulsson ställde fråga varför frågan om garagehyror avfördes från dagordningen. Malmhester svarade att det uppstått tveksamheter om detta var en stämmofråga. (Grunden till tveksamheten kan läsas överst i detta dokument under Hyror för garageplatser.)
3.En medlem, namnet tyvärr ej noterat, uppmanade styrelsen att till nästa föreningsstämma se till att det finns bärbara mikrofoner ute i salen så att alla närvarande kan höra varandra.

 

Protokollet från årsstämman

Protokollet från årsstämman kommer inom kort att finnas tillgängligt på vår hemsida. Som vanligt kommer protokollet också att delas ut i pappersform så snart det är upptryckt, förhoppningsvis inom några dagar. Under tiden kan den, som inte har tillgång till hemsidan och vill ta del av protokollet, kontakta någon i styrelsen och få en utskrift.

 

STYRELSEN