På gång i Kasernberget 2024-06-28

28 juni 2024 Här kommer en hälsning tillsammans med information från styrelsen. Vi vill passa på att önska er alla en riktigt trevlig sommar!

Information pågående arbeten under kvartal 3-4 2024


Renovering av balkonger
Underhållsåtgärder på balkonger tillhörande Strindbergsgatan är nu slutförda. Någon fortsatt balkongrenovering är inte inplanerad i dagsläget då fönsterrenovering kommer att prioriteras. 

Byte av fönster och balkongdörrar
Just nu pågår upphandling av totalentreprenör för fönsterbyte. Planerad entreprenadstart är hösten 2024/ våren 2025 och arbetet förväntas pågå under åren 2024 - 2026. Styrelsen kommer att meddela boende i god tid innan arbetet påbörjas på respektive fastighet. 

Byte av elmätare
Byte av elmätare sker under hösten 2024. Styrelsen återkommer med ytterligare information. 

Implementering av matsortering
Föreningen har fått avslag på processen att avskiljande av matavfall ska ske genom att en särskild soppåse kastas i det vanliga sopnedkastet. Istället kommer kärl placeras ut på 2 platser i föreningen där endast matavfall ska kastas. Styrelsen har nu påbörjat arbetet med att ta in offerter från leverantörer och kommer att uppdatera våra medlemmar när vi har mer information samt en tidsplan för implementeringen. 

 

Fortsatt arbete för att färdigställa OVK
Lagstadgad kontroll och fortsatta ventilationsarbeten i berörda lägenheter under hösten 2024. 

Information till medlemmar från styrelsen

Styrelsen har beslutat att all information till medlemmar från styrelsen från och med nu kommer att distribueras via HSB-portalen. För att få en notis till vald mejladress när något nytt publiceras gå in på HSB-portalen under Min Profil, fyll i din e-postadress och bocka sedan i checkrutan att du vill ha notifieringar. 

Till medlemmar som inte har tillgång till dator, om ni vill nå styrelsen eller lämna något förslag så kan ni lämna det i brevlådan som finns i porten på Artillerigatan 70. Samverka gärna med era grannar kring information och exempelvis be dem förmedla när information från styrelsen kommer.

Brandsäkerhet

Trapphusen är den viktigaste utrymningsvägen och räddningstjänstens lättaste väg in om det brinner. Enligt lag får inget brännbart förvaras i trapphus och utrymningsvägar får under inga omständigheter blockeras. Det är således inte tillåtet att använda trapphus, entréer eller utrymmen utanför förråd etc. till förvaring av barnvagnar, cyklar, pulkor, skor, leksaker, dörrmattor, prydnadsföremål m.m.

Barnvagnar och cyklar förvaras i barnvagnsrum, cykelrum och cykelställ. Övriga privata saker får man förvara i sin lägenhet eller i sitt förråd. 

Övrigt

Nu finns protokollet för ordinarie föreningsstämma 2024-05-27 tillgängligt i HSB-portalen under “Mina Sidor” -> “Mina Dokument”. 

Styrelsen vill återigen uppmana våra medlemmar om att tänka på varandra och visa hänsyn för att främja en trivsam atmosfär här i föreningen.

 

 

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen


Till nyhetslistan