Infobrev november

14 november 2022

HÖJDA AVGIFTER 2023

Våra kostnader ökar kraftigt, och vi blir därför tvungna att höja månadsavgifterna 2023.

Styrelsen är skyldig att se till att föreningen har en långsiktig sund ekonomisk bas. Eftersom våra kostnader för drift och underhåll ser ut att öka nästa år med över 15% och våra räntekostnader med ca 75%, måste vi tyvärr höja våra avgifter. Förutom räntan, så är det främst kostnaderna för uppvärmning och elnätanslutning som ökar kraftigt. Fr o m årsskiftet gäller därför

·       Månadsavgifterna ökar med 7%

·       Tariffen för egen förbrukning av el ökar från 1,6 till 1,7 kr/kWh och av varmvatten från 70 till 75 kr/kubikmeter (inkl moms).

·       Hyra för garageplats och P-plats ökar med 2,5%

 

RINGVÄGEN

Kommunen har meddelat att man fr o m den 17 november spärrar av Ringvägen i höjd med vår fastighetsgräns för att skapa ett parkeringstorg där. Det kommer att medföra en del störningar för er som har lägenheter åt det hållet, men å andra sidan kommer det att bli mycket bättre när arbetet är klart några månader senare. Det kommer också att bli ett staket mellan vår ”slänt” och Ringvägen.

Apropå parkering, så finns det fortfarande garageplatser att hyra i Tornets garage högre upp på Kokillbacken! Kontakta linda.saleback@tornet.se ! 

 

 

ÅTGÄRDER MOT MATOS

HSB Bostad åtgärdar nu successivt bristerna i vårt ventilationssystem så att vi skall bli av med de problem vi haft med matos. Lösningen är att utsläppen på taken höjs med ca 2 meter, så att den luften inte kan sugas in i luftintagen. Vi ber er att de närmaste månaderna vara extra noga med att anmäla matos som kommer från grannarna (antingen till HSB felanmälan eller via mejl till brfkungsvyn@gmail.com).

 

GARANTIBESIKTNING

Vi påminner om att garantibesiktning av vår fastighet görs under perioden 28 november – 1 december. Alla skall ha fått information om detta i sitt postfack, och en blankett att fylla i och returnera senast 18 november. Saknar du denna information och blankett, så hör av dig snarast till styrelsen, gärna per mejl till brfkungsvyn@gmail.com.

På blanketten kan du anmäla sådana fel eller brister i din lägenhet som du anser är garantifel. Även om du redan tidigare anmält felet, bör du för säkerhets skull ta upp det igen på blanketten.

Observera att om du anmäler ett fel, så måste du sedan se till att besiktningsmannen kan få tillträde till lägenheten under den dag som din lägenhet skall besiktigas (enligt den information du fått i postfacket). Du kan antingen ställa låset i service-läge eller se till att du själv, en granne eller en bekant finns på plats.

Utom i undantagsfall är detta sista chansen att få garantifel åtgärdade kostnadsfritt, så se till att verkligen kontrollera lägenheten ordentligt och lämna in blanketten senast 18 november!   

 

 

Styrelsen


Till nyhetslistan
God Jul!
15 december 2022