Avisering # 10 - 2023 Öppen stämma 22 oktober; nya stadgar och nya digitala nycklar

19 september 2023

Den 22:a oktober kallar styrelsen till extrainkallad stämma av två anledningar;

  1. Brf Mården behöver anta nya stadgar (standardiserade av HSB). De nya stadgarna är av vikt för vår juridiska form, och vi behöver ett stämmobeslut för att få dem antagna.
  2. För att skapa en högre säkerhet, bättre drift och spårbarhet i vårt bokningssystem (som även styr våra portar) behöver vi successivt byta ut alla digitala nycklar i föreningen. Vi tar tillfälle i akt (inte avhängt en stämma) att dela ut nya digitala nycklar till medlemmar som besöker stämman.Vi kommer även kunna säkerställa din inloggning och visa hur du loggar in – oavsett mobil/dator/bokningstavla. Åtgärden kommer att resultera i en mer driftsäker bokningsfunktion av våra portar och bokningsfunktioner i föreningen.

Kallelse till stämman meddelas separat – via hemsida, infotavlor (trapphus) och anslagstavlor i Brf Mården. Anmälan till stämman sker via stamma@brf-marden.se, vänligen ange hur många ni kommer, namn, adress och lägenhetsnummer.

Gör fint inför vintern - container för medlemmar!

Den 28-29 oktober så finns möjlighet för medlemmar i Brf Mården att ”göra fint” inför vintern. Vi tar hit container (placerad på vändplanen mellan gårdarna) för att rensa och på ett enkelt sätt göra fint inför vintern.

Vänligen notera att du inte slänga s.k. farligt avfall i containern. Med farligt avfall menas t.ex. kemikalier, färger, lösningsmedel, läkemedel, växtskyddsmedel, bilbatterier och tryckimpregnerat trä.

Större möbler/föremål bör delas upp i mindre bitar så att inte några få saker fyller upp hela containern.

OVK-besiktningen genomförd

Cirka 80% av våra medlemmar kunde ta emot besiktningsmännen under avsatt datum. Nu följer efterkontroller för slutgiltig besiktning av hela beståndet. Styrelsen har accepterat merkostnaden för fördröjningen av slutförandet. Hoppas alla ”eftersläntrare” kan bistå besiktningsmännen när de begär tillträde!

Garantibesiktning av våra tak

Garantibesiktning av våra tak har genomförts och resulterat i bedömningen att vi har ett mycket bra, väl fungerande tak! Dock så har nedslag på målning av takfötter identifierats, vilket kommer att åtgärdas under hösten (enligt besiktningsprotokoll). Vi ber om att få återkomma med startdatum för detta.

Du hittar ovanstående information i Pdf-format längst ned på denna sida.

En trevlig inledning på hösten önskar Brf Mårdens styrelse!