Nyhetsbrev maj 2024

21 maj 2024

Cykelrensning

Det har blivit dags för den årliga cykelrensningen (inkl. mopeder, barnvagnar, sparkcyklar och annat bråte, mm.) som finns på våra gårdar och förråd. Under maj månad knyts färgade plastband på alla cyklar. Du som vill behålla din cykel (och annat) tar bort bandet senast 17 juni, då vi samlar in och förvarar de cyklar som fortfarande har band. De insamlade cyklarna behålls i ett halvår innan de forslas bort. Den som vill återfå en insamlad cykel kontaktar vår fastighetsskötare Magnus.

Dörrprojektet

Samtliga lägenheter har nu fått en ny säkerhetsdörr installerad. Kvarstår gör målningsarbeten och besiktning. Målarna behöver avisera med kort varsel, då arbetena varierar i omfattning och färger och material måste fixas fram vilket gör det svårt att planera för långt fram. Håll koll på aviseringslappen utanför din dörr samt i brevlådan. Du antingen vara hemma eller sätta din dörr i säkerhetsläge den aviserade dagen. Hur man gör detta står på dörrkarmen, i första aviseringen och på vår hemsida. Behöver du hjälp med serviceläget frågar du en granne eller kontaktar dörrgruppen. Om målarna inte får tillträde debiteras enligt praxis och avtal en avgift för föreningen, vilket vi ju såklart vill undvika.

Övernattningsrummen

Övernattningsrummen är i stort sett klara och inredda efter lite förseningar. Innan vi kan börja hyra ut dessa behöver en brandöversyn och eventuella åtgärder genomföras. Vi siktar på att starta uthyrningen i september. Mer info om bokning, regler och avgifter kommer.

Gårdsfest 17 augusti

Årets gårdsfest går av stapeln lördagen den 17 augusti med bland annat Meternloppet och knytkalas. Mer information kommer när det närmar sig. Har du förslag och idéer är du välkommen att kontakta Lennart Kjörling via leonardo@leonardo.st.

Gårdarna

Föreningens tält sätts upp på Meterns gård inför studentperioden och kommer att kunna nyttjas några veckor in i juni. Vågskivans gård kommer inom kort att få några nya möbelgrupper och belysning.

Nyhetsbrev

Vi i styrelsen har som ambition att skicka ut nyhetsbrev efter våra månadsvisa möten. Dessa kommer att anslås i samtliga portar samt på vår hemsida. För dig som har din e-post registrerad och uppdaterad på Mitt HSB (mitthsb.hsb.se) kommer nyhetsbrevet även via e-post (för vissa hamnar den i Skräppost-mappen, så glöm inte kolla där).

Nästa möte

Styrelsen har sitt nästa möte tisdagen den 4 juni. Oss når du enkelt via brf@metern.se.

Soliga hälsningar,
Styrelsen