Badrum - renovering

I våtrum (badrum) är du ansvarig för ytskikt och tätskikt, toalettstol, badkar, handfat, kranar etc. Om exempelvis vatten läcker ut mellan kakelplattorna eller genom en fog i våtrumstapeten, får du som bostadsrättshavare stå för kostnaderna. Kanske drabbar det även din grannes lägenhet. Har en droppande kran, anmäl det snarast till HSB Kund- och medlemsservice så hjälper de till att byta packning.

Byte av golvbrunn

Om du ska renovera ditt badrum måste du ha tillstånd från styrelsen. Om du vid renoveringen behöver byta din golvbrunn behöver detta utföras enligt särskild instruktion, då bjälklagret mellan lägenheterna är tunt i fastigheterna i Minneberg det är helt nödvändigt att gå in i underliggande lägenhet för att stämpa upp taket där. Allt arbete som har med rör och vattenledningar att göra ska utföras av en behörig hantverkare. kontakta förvaltare eller styrelsen för vägledning om vad du får göra själv och vad du inte får göra.

Vattenledningar, avstängningkranar och servicelucka

Vattenledningar och de tre vattenavstängningskranarna (lägenhetens huvudkranar) får inte byggas in utan ska vara väl synliga. Vattenavstängningskranarna får inte gömmas, t.ex. bakom en kommod, tvättmaskin etc. Det ska finnas en lätt åtkomlig servicelucka på minst 30x30cm in till rörslitsen där ledningsstammar finns för att göra det möjligt att inspektera ledningarna.

Handdukstork

Den vattenburna handdukstorken är kopplad på VVC-systemet (varmvattencirkulation). Endast handdukstorkar avsedda för VVC-system får anslutas till varmvattensystemet. Alternativt kan en elektriskt uppvärmd handdukstork installeras. I detta fall ska den gamla vattenburna handdukstorken kopplas bort genom att VVS-teknikern gör en så kallad ”by-pass” efter en fastställd beskrivning, som erhålls av förvaltaren. Det åligger dig som bostadsrättshavare att den anlitade VVS-teknikern tar del av denna beskrivning och information.