AVGIFTSHÖJNING FROM JULI 2023

22 maj 2023 I samband med den årliga budgetgenomgången så beslutade styrelsen att se över våra avgifter till föreningen för bostadsrätterna. Givet det omvärldsläge vi har med att inflationen i Sverige är den högsta på decennier, så har vi fått kraftigt ökade kostnader.

I samband med styrelsens möte den 2 maj 2023, togs beslut om att höja våra avgifter med 10% på bostadsrätterna från och med den 1 juli 2023. Då föreningen tillämpar ett så kallat brutet räkenskapsår och går in i nytt räkenskapsår den 1 juli 2023, så tas höjningen för att balansera vår budget och nå ett nollresultat för 2023/2024 (dvs inte gå med förlust). HSB kommer att skicka ut avier med ny avgift. Betalar man med autogiro sköts höjningen per automatik.

Styrelsen beklagar givetvis detta beslut, då det kommer drabba oss alla i form av ökade kostnader. Men lyfter samtidigt att detta blivit absolut nödvändigt för att på både kort och lång sikt, säkerställa att föreningen har en god ekonomi och ett bra kassaflöde. Det är första gången som föreningen höjer avgiften. Har ni frågor eller funderingar, så ber vi er ta med er dessa till vår planerade städ- och mingeldag, som planeras till lördag den 17 juni 2023, se separat tidigare utskick.

Hälsningar
Styrelsen Brf Säteritaket