Nyhetsbrev

01 oktober 2024

 

Nyhetsbrev, Brf Segelflygaren

 

 Styrelsen sammanträdde den 18 september för höstens andra styrelsemöte.

 

 Garagerenovering

 Förfrågningsunderlag har skickats ut till ett antal möjliga entreprenörer. På grund av vissa förseningar kopplade till utformningen av underlaget blev anbudstiden också något försenad. Anbudstiden går ut den 11 oktober och projektledare kommer därefter sätta ihop en jämförelse mellan anbuden som styrelsen har att ta ställning till. Planen för projektstart är oförändrad och är planerad till början av 2025. Förhoppningsvis har vi lite mer matnyttig information till medlemsmötet den 23 oktober.

 

Valberedningens möte om medlemsgrupper

Föreningens valberedning anordnade ett möte den 25 september för att sondera intresset bland medlemmarna att starta grupper med olika fokus. Separat information kommer om uppföljning men missade man mötet och man har intresse av att vara med i eller starta en medlemsgrupp så går det utmärkt att höra av sig till valberedningen valberedning@brfsegelflygaren.se

 

Föreningsdag söndagen den 13 oktober

 Som tidigare annonserats så välkomnar styrelsen alla medlemmar till vår föreningsdag söndagen den 13 oktober mellan kl 10 00 till kl 14 00.

Det kommer att finnas container för grovavfall, vi grillar korv och det kommer finnas kaffe, saft, kakor. Inbjudan med påminnelse finns uppsatta i trapphusen.

 

 Extrastämma och medlemsmöte den 23 oktober

 Som tidigare meddelats arrangeras en extrastämma med anledning av ändringar i bostadsrättslagen som ger ändringar i HSBs normalstadgar. Ett första stämmobeslut angående stadgeändring i linje med detta togs på stämman våren 2024. Extrastämman är inplanerad för att ta det andra beslut genom vilket ändringarna kan träda  i kraft.

 I anslutning till extrastämman har vi också planerat in ett medlemsmöte för vidare information om garagerenoveringen och eventuellt andra frågor av intresse. Vi hoppas att vi det laget har en tilltänkt entreprenör som kan svara på frågor.

  Kallelse och handlingar inför extrastämman kommer distribueras inom utsatt tid och information om punkter för medlemsmöte likaså.

 

Lagning av tak till balkonger samt borttagning av mossa från ytterkanter av balkonger

Flera boende med plåttak på sina balkonger har upplevt att det läcker vid regn. Södertörnsplåt kommer inleda arbetet med att laga dessa. Planerat till oktober månad.

På ytterkanterna av många balkonger växer grön mossa. Södertörns plåt planerar att genomföra borttagning av detta under hösten. Mer information kommer men detta kommer med all sannolikhet innebära att boende plockar undan saker som står på balkongerna samt från uteplatser under balkongerna.

 

 Nästa styrelsemöte

 Medlemmar är som alltid välkomna att träffa styrelsen för att ställa frågor eller lämna synpunkter innan varje ordinarie styrelsemöte 18.30-19.00.

  Finns frågor om något i detta nyhetsbrev eller något annat som har med vår förening att göra så tveka inte att kontakta styrelsen styrelsen@brfsegelflygaren.se

 

 Bästa hälsningar

 

 Styrelsen, Brf Segelflygaren