Nyhetsbrev från styrelsen oktober

20 oktober 2024

 

 Nyhetsbrev oktober, Brf Segelflygaren

 Styrelsen sammanträdde den 16 oktober

 Garagerenovering

Föreningen har fått in anbud från fyra entreprenörer och projektledaren arbetar med att jämföra anbuden och bereda underlag som styrelsen sedan tar ställning till. Enligt den information styrelsen mottagit så ska det inte finnas några hinder för projektstart i början av 2025.   

 Extrastämma och medlemsmöte den 23 oktober i Skarpnäckskyrkan kl 19.00

Med anledning av ändringar i bostadsrättslagen har det också skett ändringar i HSBs normalstadgar. Ett första stämmobeslut angående stadgeändring i linje med detta togs på stämman våren 2024. Extrastämman är inplanerad för att ta det andra beslut genom vilket ändringarna kan träda  i kraft.

 I anslutning till extrastämman har vi också planerat in ett medlemsmöte för vidare information om garagerenoveringen. Valberedningen kommer också med info och vi säger något kort om formerna för föreningsdagen.  

 Kallelse och handlingar till extrastämman har distribuerats. För den som vill ha en papperskopia på stadgeändringarna så ligger dessa på bordet utanför vår föreningslokal.

 Lagning av balkongtak

Södertörnsplåt har inlett arbetet med att renovera ett antal läckande plåttak till balkonger.

 Otillåten andrahandsuthyrning

Styrelsen jobbar med att få bukt med otillåten andrahandsuthyrning inklusive sådan som sker vi AirBnB och liknande plattformar.

 Andrahandsuthyrning för legitima skäl så som att provbo med en sambo under en period, jobb eller studier på annan ort etc godkänns i princip alltid så styrelsen vill uppmana medlemmar att alltid skicka in ansökan vid andrahandsuthyrning.

 Styrelsen mottar också gärna tips om eventuell otillåten andrahandsuthyrning.  

 Gröna påsar för matavfall snart tillbaka

In om en snar framtid kommer vi kunna slänga matavfall i gröna påsar direkt i sopnedkastet. Insamlingen av matavfall i separat kärl kommer då att upphöra. SOPSAM, samfälligheten som sköter sopsugen, samlar i nuläget upp beställningar på gröna påsar som sedan kommer distribueras till medlemmarna.

 Ledamöter till HSB distrikt

Styrelsen utsåg Miguel Segura och Erik Koskelainen till föreningens representanter på HSB Distrikt Syds distriktsstämma den 16 november.

 Nästa styrelsemöte

Nästa styrelsemöte äger rum den 20 november.

 Medlemmar är som alltid välkomna att träffa styrelsen för att ställa frågor eller lämna synpunkter innan varje ordinarie styrelsemöte 18.30-19.00.

 Finns frågor om något i detta nyhetsbrev eller något annat som har med vår förening att göra så tveka inte att kontakta styrelsen styrelsen@brfsegelflygaren.se

 Bästa hälsningar

 Styrelsen, Brf Segelflygaren