Informationsblad Nr 5 2022

26 september 2022 Information från styrelsen nr 05 2022

Avgiftshöjningar och höjning av elpriset

Som alla säkert är medvetna om så stiger priserna i samhället just nu mycket. Det påverkar alla våra avtal i föreningen, allt från räntor, elektricitet till fjärrvärmepriser och priset på många tjänster som föreningen köper in. Föreningen kommer därför att vara tvungen att se höja både månadsavgifterna, hyror för p-platser och garage, samt anpassa eldebiteringen till vad vi betalar för inköp av el. Eldebiteringen justeras kontinuerligt men vi kan räkna med att en avgiftshöjning kommer att ske under nästa år. Hur stor avgiftshöjningen blir avgörs bl a av hur mycket respektive leverantör höjer sina priser. Vi återkommer under november med hur mycket vi behöver höja våra avgifter.
Vi har jämfört med andra bostadsrättsföreningar både låga månadsavgifter och hyror för parkeringsplatser/garage i Brf Sköndal och styrelsens ambition är att kontinuerligt arbeta med att konkurrensutsätta våra avtal så att vi även fortsättningsvis har en god ekonomi utan att brista i vår underhållsplikt av fastigheterna.

Arbeten i föreningen under hösten

Under hösten kommer tre porthus att målas om. Varje år görs en porthusbesiktning och de portar som är i sämst skick målas om. I år målas porthusen på Kubbegatan 27, 29 och 35 om.

Taken på våra hus börjar bli gamla, vi har gjort en besiktning av takens skick för ca 3 år sen där styrelsen fick beskedet att man behöver underhålla (reparera och byta ut delar) taken inom en femårs-period. Tidigt under detta år hade vi en takläcka i ett av våra hus där man behövde göra en större reparation på taket. Därför tar vi nu under hösten in en projektledare som ska sköta hela projektet med att underhålla taken. Under hösten kommer inget faktiskt arbete på taken att utföras utan det är bara förberedelser inför underhållet. I samband med detta görs en förstudie på möjligheterna för föreningen att installera solpaneler på några av våra tak. En förstudie är inget beslut utan detta gör vi för att få mer underlag om det är intressant för föreningen utifrån ett miljö- energi- och kostnadsperspektiv.

Någon gång före jul kommer vi att ha ett informationsmöte för medlemmar om takrenoveringen.

 

Byteskö för garageplatser och parkeringsplatser

Det har funnits önskemål ett tag om införandet av en byteskö för garageplatser och parkeringsplatser och den sätter vi igång med onsdag 28/9. Se separat anslag i portarna och på mail.

 

Tvättstugan

Det låsbara skåpet i tvättstugan går nu att använda om man behöver lämna sin tvätt kvar under en kortare stund i tvättstugan. Skåpet finns i ett underskåp i rummet med stenmangeln. Ta med ett eget hänglås.

 

Parkeringsplatserna med laddstolpar

Vi är just nu i slutfasen av detta projekt. Laddstolparna har kommit och nu återstår att installera mjukvara i dessa samt att få alla system att fungera för att kunna köra igång med våra parkeringsplatser med laddstolpar. Glöm inte att ställa dig i kö på expeditionen för en parkeringsplats med laddstolpe, det är en separat kö!

 

En fin höst önskar styrelsen!