Sortera vårt avfall, anmäl ditt intresse!

04 september 2015 Styrelsen tittar på möjligheten att vi boende ska börja sortera vårt matavfall och vi vill nu höra med er hur ert intresse för detta ser ut. Du kommer att ha en speciell påse där du lägger ditt matavfall och det kommer att att finnas ett antal sopluckor i föreningens sopskåp där du sen kan slänga din påse med avfall. Påsarna kommer att finnas att hämta på expedition. Du kan slänga rester av tex bröd, pasta, grönsaker & frukt, kaffesump/filter, tepåsar, äggskal m.m.

Stockholm Stad har på sin hemsida information enligt följande

"Närmare 40 % av det som hamnar i soppåsen är matavfall. Om matresterna och potatisskalen istället sorteras ut kan de behandlas biologiskt och omvandlas till biogas och biogödsel. Biogasen används till bränsle för sopbilar, bussar och personbilar. Biogödsel används som växtnäring till åkermark. Vi behöver även bli bättre på att slänga mindre mat. 35% av alla matrester kastas nämligen helt i onödan!"

Kan ni tänka er att sortera ert matavfall? Ni kommer att få ytterligare information senare men vi önskar först få en uppfattning om intresset alls finns bland er boende – ska vi gå vidare med detta eller inte?

Hur anmäler jag mig?

  1. Skriv ut och fyll i pdf-blanketten nedan och lägg den i brevlådan på expedition, Kubbegatan 59, för att visa ditt intresse. 
  2. Du kan också anmäla intresset direkt på denna länk.