IMD EL

24 januari 2024

Uppdatering 2024-06-13

Elförbrukningen samlas nu in och skickas till HSB som debiterar detta på hyresavierna. Vi har fortfarande enstaka lägenheter som ger felaktiga eller inga mätvärden. I de fallen så debiteras en schablonkostnad (baserad på tidigare elförbrukning) på avierna. När rätt mätvärden hämtats in så korrigeras detta på kommande avisering. Det borde röra sig om några kronor upp eller ner. 

Uppdatering 2024-03-07

Nu är alla mätare bytta och insamlingsutrustningen monterad och ansluten till nätverk. Styrelsen kommer inom kort påbörja upphandling av ny elleverantör. Om någon medlem har tips eller vill vara med i arbetet så vänligen kontakta styrelsen via mail. 

 

Uppdatering 2024-03-07

Det återstår några mindre arbeten i våra hus innan allt är helt klart med IMD EL. Detta förväntas bli klart under v. 11. Home solutions som genomfört övergången till IMD kommer att samla in elförbrukningen från samtliga mätare och skicka dessa till vår ekonomiska förvaltare (HSB) som sedan debiterar elförbrukningen på avgiftsavierna. Räkna med att det kommer vara en inkörningsperiod med insamlingen av förbrukning och att det kan dröja en tid innan förbrukningen debiteras på avierna och att det kan komma retroaktivt senare för perioden. 

Medlemmars befintliga avtal är uppsagda i och med nedmonteringen av ellevios mätare, ni kommer mest troligt få en bekräftelse på avslutat el abonnemang från er tidigare el leverantör. 

I nuläget så köper föreningen el från Fortum med rörligt tariff, så det kommer vi alltså ha tills vi byter elleverantör. Styrelsen har påbörjat upphandligen av elleverantör för att se om vi kan få till ett mer fördelaktigt elpris jämfört med det nuvarande.  

(IMD = Individuell mätning och debitering)

Mvh, Styrelsen