Just nu har vi tekniska störningar som påverkar möjligheten att bli medlem digitalt här på webbsidan. Tjänsten kan inte verifiera några personnummer. Vi jobbar på en lösning.  Vänligen återkom vid ett senare tillfälle och fullfölj din ansökan.

Gå en kostnadsfri styrelseutbildning

23 augusti 2017 Inspireras, bredda ditt nätverk och hämta hem ny kunskap. Det är vad HSB vill att du som styrelseledamot ska uppleva på höstens kurser och temaföreläsningar. Kent Hast, ordförande i HSB brf Berget i Västerhaninge, har genom åren deltagit i det mesta i kurskatalogen.

– För oss är kurserna ett sätt att få mer kunskap och förståelse för styrelsearbetet. Många av kurserna, som den i juridik, har varit bra att gå flera gånger, säger Kent.

– Det dyker hela tiden upp frågor i bostadsrättsföreningen som man kan lära sig mer om genom HSB. Inför föreningens stambyte gick vi exempelvis en kurs som fick oss att komma igång med det projektet. 

Säsongens nyheter och nysatsningar

Den här hösten kastar HSB nytt ljus på studieorganisatören, den roll i bostadsrättsföreningen som ska se till att styrelsen har rätt kompetens. Och satsningen på att utbilda valberedningarna i deras viktiga arbete fortsätter. En kurs som lockar allt fler deltagare. 

– Det här är två viktiga roller i bostadsrättsföreningen. En seriös och engagerad valberedning behövs för att få en fungerande styrelse. Studieorganisatören i sin tur ska säkerställa att styrelsen på sikt har den kunskap de behöver för att fatta kloka beslut, säger Stefan Falkenstad, chef medlemsavdelningen.

Precis som alla andra kurser är de här kostnadsfria för HSBs medlemmar. 

Webbkurser - när som helst på dygnet

Men ibland är det svårt att komma loss. Därför vill HSB på sikt erbjuda fler kurser digitalt. Först ut att lanseras i webbversion är Grundkurs i styrelsearbete som kommer att ligga uppe på Mitt HSB senare i höst. 

– Det blir en entimmesföreläsning med två av våra utbildare. Vi testar det här upplägget eftersom vi tror att det kan vara intressant för en ny målgrupp, de som inte hade haft tid att gå en kurs annars, säger Stefan. 

Ny i styrelsen? De här kurserna ska du gå

Det finns flera intressanta kurser och föreläsningar för dig som är ny i styrelsen eller vill damma av dina gamla kunskaper.

– Min styrelse uppmuntrar alla nya ledamöter att gå Grundkurs i styrelsearbete för att komma in i arbetet på ett bra sätt, säger Kent. 

Grundkursen kan sedan byggas på med exempelvis bostadsrättsjuridik, styrelsens fastighetsägaransvar och ekonomi i bostadsrättsföreningen. HSB har därutöver kurser för de olika styrelserollerna sekreterare, ordförande och revisor. Och den som vill bli bättre på HSB Portalen eller sådant som den digitala underhållsplanen kan fördjupa sig i det.

”En kurs ger mycket mer än fakta”

Kent själv åker till Manchester i höst på en helgutbildning i bostadsrättsjuridik som HSB arrangerar.  

– All de kurser jag har gått har gett mig mycket mer än bara fakta, säger Kent. Varje föreläsare har sin egen stil och att höra om hur andra styrelser tänker och jobbar är en bra hjälp för oss. Minglandet med de andra deltagarna har gett mig ett himla kontaktnät.

Klicka här för att läsa mer och anmäla dig till höstens alla utbildningar. Välkommen!