Just nu har vi tekniska störningar som påverkar möjligheten att bli medlem digitalt här på webbsidan. Tjänsten kan inte verifiera några personnummer. Vi jobbar på en lösning.  Vänligen återkom vid ett senare tillfälle och fullfölj din ansökan.

Skräddarsydda utbildningar med HSBs jurister

23 augusti 2017 I höst och framåt finns möjligheten att boka skräddarsydda utbildningar med HSB Stockholms jurister där innehållet anpassas helt efter er styrelses behov och önskemål. Gabriella Eriksson som är chefsjurist på HSB Stockholm berättar mer om upplägget och vilket juridiskt ansvar styrelsen i en bostadsrättsförening har.

Vilket juridiskt ansvar har styrelsen i en bostadsrättsförening?

Styrelsen har det yttersta ansvaret för föreningens verksamhet och där ingår att säkerställa att styrelsen har de kunskaper som krävs inom juridik. En bostadsrättsförenings verksamhet sträcker sig över ett stort område, och styrelsen kommer i kontakt med allt ifrån bostadsrättsjuridik och hyresrättsjuridik till avtalsfrågor och fastighetsfrågor. Det är viktigt att man som styrelseledamot dels har en baskunskap, men att man även ser över om det krävs mer fördjupade kunskaper inom vissa områden beroende vilken förening man sitter med i. Jag råder till att styrelsen en gång per år reflekterar över vilket kunskapsbehov man har för att göra ett bra jobb i sin förening.

Vad finns det för olika utbildningar på HSB Stockholm?

I HSB Stockholms kursutbud finns dels grundläggande utbildningar som ingår i medlemskapet, läs mer här. Men vi har också sett att det finns ett behov av anpassade utbildningar inom juridik ute i föreningarna. Vi har därför sammanställt en katalog med förslag på teman för utbildningar, som är satt utifrån vad bostadsrättsföreningar brukar efterfråga. Det går också bra att kombinera olika ämnen eller att jobba med ett specifikt case som är aktuellt för föreningen. Vi diskuterar tillsammans fram ett upplägg som passar.

Vad finns det för fördelar med en skräddarsydd utbildning?

Fördelarna är att det möjliggör för styrelsen att diskutera och få en anpassad utbildning utefter specifika behov. Det finns utrymme för att möta frågor och funderingar för just den individuella bostadsrättsföreningen. Det är också praktiskt för föreningen att vi kommer ut och håller i utbildningen på plats och man kan boka in ett tillfälle då hela styrelsen är samlad, exempelvis i samband med ett styrelsemöte.

Vem håller i utbildningen?

Det är vi jurister på HSB Stockholm som håller i utbildningarna. Vi är väl insatta bostadsrättsföreningarnas verksamhet och utmaningar när det gäller juridik.

Hur gör man för att boka en skräddarsydd utbildning och vad kostar det?

Kontakta oss på mejladress: kurser.stockholm@hsb.se för förslag på upplägg och offert. Riktpriset är 10 000 kr (exkl moms) för 2 h utbildning kvällstid.