Just nu har vi tekniska störningar som påverkar möjligheten att bli medlem digitalt här på webbsidan. Tjänsten kan inte verifiera några personnummer. Vi jobbar på en lösning.  Vänligen återkom vid ett senare tillfälle och fullfölj din ansökan.

Stort intresse för initiativet Ett tak två generationer

29 mars 2017 HSB Stockholm har inlett ett samarbete med Ett tak två generationer, ett initiativ som gör det möjligt för personer över 55 år att på ett tryggt sätt öppna upp sina hem för studenter som söker boende. Under tisdagskvällen bjöds medlemmar in för att medverka på ett informationsmöte kring den nystartade tjänsten.

Ett 30-tal seniorer kom till tisdagens träff för att ta del av information kring initiativet Ett tak två generationer. På informationsträffen fick deltagarna lyssna till Ann Edberg från Ett tak två generationer och Anna Bengtsson hållbarhetschef på HSB Stockholm som berättade om möjligheterna med att hyra ut ett rum i sin bostad till en student och hur man går tillväga. Deltagarna fick också lyssna till Margareta som berättade om sina erfarenheter av att bo tillsammans med en student, vilket var ett mycket uppskattat inslag.

Deltagarna på plats var positiva och visade på nyfikenhet och ett intresse kring tjänsten. Intresset bland dem jag har pratat med är helt klart stort, men dock har jag också förstått att det finns oro och rädsla hos många, säger Gunvor, representant från PRO.

Den nystartade tjänsten är ett komplement till andra satsningar för att hushålla med befintliga resurser och erbjuda en hållbar lösning på bostadsbristen.

Anna Bengtsson, hållbarhetschef, HSB Stockholm om varför vi gör det här och varför det är bra

 ”Sedan starten 1923 har HSB varit med och tagit ansvar för samhällsutvecklingen, vi grundades för att lösa ett befintligt problem med en icke fungerande bostadsmarknad och vår ambition med detta samarbete är att på nytt bidra till att lösa problematiken kring bostadsbristen. Det ingår i vårt uppdrag att tillsammans med medlemmarna skapa det goda boendet. Sedan vi grundades har vi varit pionjärer även inom social hållbarhet och med detta projekt hoppas vi även kunna bidra till att bygga broar mellan generationer.”

Nästa steg för initiativet Ett tak två generationer är en workshop för att testa tjänsten under april och sedan längre fram i maj kommer ett matchningsevent med studenter att genomföras. Vi hoppas att initiativet resulterar i många matchningar framöver och att flertalet seniorer öppnar upp sina hem till en behövande student.

Är du nyfiken på tjänsten & vill läsa mer, så kan du göra det här:

etttaktvågenerationer.se