Vid infarterna finns skyltar som betyder Gångfartsområde. Ett gångfartsområde är ett område där all trafik sker på de gåendes villkor. Fordon, dvs. även cyklar, får inte köras fortare än gångfart, föraren har väjningsplikt mot gående och fordon får bara parkeras på särskilt anordnade parkeringsplatser. Till skillnad från en gågata är det dock inte förbjudet med motordriven genomfartstrafik. Detta innebär att fordon får framföras i max 8 km/h och parkeringsförbud råder på alla platser som inte är uppmärkta som parkeringsplatser.
Alltså gäller förbud mot parkering av motorfordon inom området. Som parkering anses enligt 2 § Vägtrafikkungörelsen uppställning av fordon med eller utan förare, dock ej uppställning för på- eller avstigning eller på- eller avlastning av gods.
Undantag från parkeringsförbud gäller:
1. för parkering på parkeringsplats som disponeras genom hyresavtal med föreningen,
2. för besökare som parkerar på märkt besöksplats och erlagt fastställd parkeringsavgift via parkeringsbolagets app,
3. för boende eller besökare som parkerar på plats med laddstolpe (det finns fyra platser) och erlägger betalning enligt instruktion på stolpen,
4. för parkering av fordon som används i väghållningsarbete, av utryckningsfordon samt i de fall som anges i 156§ Vägtrafikkungörelsen och
5. för fordon med särskilt parkeringstillstånd. Utfärdas för begränsad tid av styrelsen.
Tillfällig parkering för i- och urlastning av tunga varor till lägenheterna samt för att hjälpa rörelsehindrade är tillåten. Likaså är det tillåtet att köra in för lastning vid av- eller inflyttning. Tänk på att bilen snabbt ska kunna flyttas när utryckningsfordon måste komma fram. Tänk på att om bilen står parkerad utan att det pågår någon aktivitet vid den i mer än 10 minuter så kan Du erhålla en parkeringsbot.
Regler för tillfälliga parkeringstillstånd
Tillfälliga parkeringstillstånd kan delas ut av därför utsedd medlem i styrelsen enligt följande regler: