Trädvård med start 13/3

10 mars 2023

enligt tidigare trädinventering kommer arboristerna nu att genomföra de åtgärder som behövs för att träden ska må bra.

Det som kommer att göras är:

Underhåll/säkerhetsbeskärning- innebär att trädet rensas från större död ved, att övertunga grenar viktavlastas samt att felväxande grenar tas bort. Uppbyggnadsbeskärning- innebär att trädet strukturellt beskäres för att det skall kunna utvecklas till ett för arten vackert och säkert träd.

Återhamling- tillämpas på tidigare hamlade träd och innebär att alla grenar som vuxit ut från de satta hamlingspunkterna skäres in helt så att nya grenar kan växa ut nästa växtsäsong, denna åtgärd bör utföras på vårvintern.

Underhåll av kronreducering- innebär att den tidigare reducerade kronan återkommande skäres tillbaka för att behålla trädets storlek. Etableringshamling- åtgärden i sig bör primärt användas på unga träd men här rekommenderas den på åldrande träd (pilar) som på grund av sina strukturella svagheter (röta, svampangrepp och självdestruktivt växtsätt) måste åtgärdas hellre än att träden havererar av sig själva. Underhållsbeskärning av prunus som drabbats av Moniliasvamp- innebär att drabbade grenar/skott skäres in till icke angripen ved i ett försök att stävja svampen.

Mvh Styrelsen


Till nyhetslistan