Våra hus – och även badrummen – totalrenoverades 1985. Dessa badrum har nu nått slutet på sin tekniska och ekonomiska livslängd (försäkringsbolagen räknar t.o.m. med att de börjar bli otäta nu), vilket innebär att de helt enkelt bör byggas om.
Styrelsen vill därför passa på att erinra om att det är bostadsrättshavarens ansvar att ytskikt och tätskikt (fuktisolerande skikt) i våtrum är i gott skick. Bristande tätskikt kan leda till fuktskador på byggnadens stomme, vilket i sin tur riskerar att orsaka kostsamma och tidskrävande återställningsarbeten. Styrelsen fick nyligen hantera ett sådant fall som orsakades av bristande tätskikt och uttorkningsarbetet tog i det fallet över en månad.Föreningen utreder misstänkta skador och river ut badrummet ifall det blir nödvändigt. Återställningen får sedan bostadsrättshavaren själv enligt stadgarna stå för.
En del bostadsrättshavare har under åren tagit hand om och renoverat sina badrum men långt ifrån alla. Badrum som inte renoverats sedan mitten på 80-talet bör åtgärdas i närtid. Att vänta för länge kan bli kostsamt.
Åtgärder som bostadsrättshavare vidtar i lägenheten skall alltid utföras fackmässigt, i synnerhet vid en badrumsrenovering. Meddela styrelsen när badrumsrenovering utförs och lämna gärna kopia på hantverkarnas behörighetsintyg (”Säker vatten”) till föreningen, så förvaras det i din lägenhetsmapp i arkivet.