Infobrev september

07 september 2019 Att bo i en bostadsrättsförening innebär att äga sin bostad - men ha ett gemensamt ansvar för fastigheter, skötsel av trädgård, lokaler med mera. Annars kan man välja att bo i hyresrätt - med andra möjligheter och skyldigheter. Det innebär att vi alla är beroende av varandras goda vilja, för att ha det trivsamt och funktionellt. Och tack vare vår Facebookgrupp kan vi i styrelsen fånga upp såväl problem som positiva saker som händer på ett så snabbt sätt som möjligt. Penilla Gunther, Styrelseordförande Brf Stålpennan
höstbild

Tips från grannsamverkan i Skärholmen

Stäng alltid låskåpan om du bor i lägenhet med brevinkast i dörren, så att tjuven inte kan använda sig av låsslunga. Har du inte låskåpa kan du köpa detta på närmaste järnaffär.


För er med franska balkonger: Nu finns på de namnkunniga byggvaruhusen ASSAs kodförsedda handtag, som kan monteras på balkongdörren. De är ett mycket bra alternativ till handtagen med lås, eftersom de flesta förr eller senare oftast låter nyckeln sitta i låset.

 

De flesta hushåll i Stålpennan har nu skaffat säkerhetsdörr (om inte, men intresserad - kontakta styrelsen). Vi har nu ett nytt skalskydd på våra fastigheter med lås- och passérsystem samt även förstärkta källardörrar med brytskydd.

 

Cykelrensning

Vi har gjort en stor cykelrensning och har på så sätt fått mycket plats i cykelställ/förråd. Alla cyklar är uppförda i ett register med foto så att vi lätt kan kolla om någon saknar sin cykel. När det gått tre månader från cykelrensningen, i mitten av september, tillfaller dessa bostadsrättsföreningen. 

 

Cyklar i bra skick kommer säljas till personer i föreningen, övriga till företag som hämtar, restaurerar och ser till att cyklarna får nya hem. Det är ett 20-tal cyklar. Om du tror att du kan vara ägare till någon av dessa cyklar, kontakta omgående styrelsen för att få tillbaka denna.

 

Vi har anvisade platser för cykelparkering, se uppdaterad information här på hemsidan. Tacksam om man enbart parkerar cyklar på dessa platser. Se karta.

Miljörummet

 

Vi måste bli bättre på att vika ihop våra pappförpackningar. Vi har överfyllda kärl titt som tätt och det är mestadels luft tyvärr.

Tvättstugan

Vi har under sensommaren haft en trasig tvättmaskin och lång tid för reparation från Miele, som visat på behovet av att renovera  tvättstugan. Vi kommer under hösten/vintern utreda möjligheten till detta.

 

Alla är jätteduktiga på att snabbt rapportera problem och fel som uppstår, så vi så snabbt som möjligt kan börja ta tag i dessa - bra jobbat alla!

 

Städdag och medlemsmöte lördagen den 5 oktober

Städdagen börjar kl.10:30 och medlemsmötet kl.13, samtidigt som vi fikar efter städningen.

 

Efter medlemsmötet blir det även instruktion på det nya brandlarmet som alla bör kunna hantera. Då det inte finns någon automatisk koppling till larmcentral, är det vi själva som ska undersöka läget vid larm och ringa 112 om det är relevant.

 

Extra brandlarmsdemo söndag 6:e oktober kl.16:00 - 16:30

Vi samlas vid Bäckvägen 75 och ser till att alla känner sig bekväma med hur man hanterar anläggningen ifall larmet går. Vi har information om det nya brandlarmssystemet på hemsidan: https://www.hsb.se/stockholm/brf/stalpennan/din-vardag/brandlarm/.

Följ föreningen på facebook för mer information

 

Vi försöker bli mer närvarande på sociala medier och hemsidan. Gå gärna med i facebookgruppen Vi som bor i stålpennan, för att få information tidigt och för att diskutera med andra i föreningen.