Installation av snålspolande munstycken i samband med stamspolning

24 maj 2024

Installation av snålspolande munstycken i samband med stamspolning

Under vecka 22-23 kommer företaget Svensk röranalys att utföra stamspolning i brf Stålpennans lägenheter och lokaler. I samband med detta kommer även installation av snålspolande munstycken att ske i kök och badrum där det är möjligt (ej på blandare för badkar). 

Eftersom blandare och duschmunstycken egentligen tillhör bostadsrättsinnehavarens ansvar enligt stadgarna är detta en kostnad som egentligen faller på bostadsrättsinnehavaren men då styrelsen ser en stor potential till besparing och i sin tur påverkan på kommande avgiftsjusteringar är det en kostnad som föreningen kommer att ta. Bra va!? 

Anledningen till detta är dels minskad kostnad för vattenförbrukning men även en minskad kostnad för uppvärmning av varmvatten. Kostnaderna 2023 för vattenförbrukningen landade på ca 120 000 kr och för uppvärmning ca 510 000 kr. Dessa två poster stod 2023 tillsammans för ca 18% av föreningens utgifter. Förhoppningen är att snålspolande munstycken installeras överallt där det är möjligt och att en kostnadsbesparing då kan bli uppemot 25% för vatten och värme. 

Om du INTE önskar att få snålspolande munstycken installerade, lämna denna input via formuläret nedan senast 24 maj 2024. Har du inte svarat på detta formulär innan dess kommer installationen att ske i samband med stamspolningen.

 

Formuläret når du via adressen https://forms.gle/E4UQzwynxWKMRxam7