Medlemsbrev juni

26 juni 2024

Ny styrelse och fortsatt hantering av motion

Närvarande medlemmar på årsstämman i april godkände motionen om att omvandla gamla bastun och intilliggande förråd till bostadsyta. Motionen kräver godkännande av samtliga medlemmar så om du inte deltog på stämman, se till att fylla i och lämna in blanketten som skickats ut! 

Styrelsen 2024-2025 består av tidigare ledamöter Annika Jönsson, Tirion Keatinge, Sigrid Bárány, Emilie Schultze och Mikael Grönvoll (HSB-ledamot). Vi välkomnar även nyinvalda ledamöterna Alexandra Civill, Aleksei Serdiuk, Vera Kaldal och Erik Ahlenius (suppleant). 

Kontaktuppgifter och ansvarsområden hittar du på anslagstavlorna i trapphusen. Protokollet från årsstämman finns på stalpennan.se. 

Inbrottsskydd och grannsamverkan

Efter inbrotten i våras då flera barnvagnar stals från våra entréer har entréportarna säkrats upp med brytskydd. Dessa gör det mycket svårare att komma åt låset och förhoppningsvis får våra barnvagnar vara i fred framöver.

Det är fortfarande nyfikna grannar som är den största bidragande faktorn till att inbrott avbryts och endast stannar vid försök eller i bästa fall inget alls. Så fortsätt att prata med personer ni möter på gatan, gården och i trapphuset! I semestertider är många bortresta och då är det extra viktigt att hjälpas åt att hålla extra koll och stänga dörrar. 

Stamspolning

Under vecka 22 och 23 utförde Svensk Röranalys stamspolning i samtliga lägenheter och lokaler. De gjorde också en besiktning och kartläggning av alla rör i föreningen. Detta ska ge en tydlig bild av skicken på rören och hjälpa styrelsen att fatta beslut om underhåll framöver. 

I samband med spolningen beställde föreningen installation av snålspolande munstycken, som ska hjälpa föreningen att spara vatten och pengar. Installationen utfördes dock inte i alla lägenheter och styrelsen är i kontakt med Svensk Röranalys för att reda ut det.

Nu när vi har nyspolade stammar är det också viktigt att vi hjälps åt att hålla dem fräscha. Framförallt är det viktigt att inte skölja ner fett i avloppen. Om du har en flottig stekpanna torka ur det värsta med papper och släng i hushållssoporna. Om du får flytande olja över från matlagningen, häll den i en spillsäker burk med lock och släng den inbäddad bland hushållssoporna.

Grilla säkert och miljövänligt

Äntligen grillsäsong! Vilken tur att föreningen har grillmöjligheter på både piazzan och grillberget!

Grilla ansvarsfullt och hålla koll på rådande brandrisk (kolla gärna MSB:s ”Brandrisk ute”) och ha en vattenslang/-hink i närheten ifall olyckan skulle vara framme. Se dessutom till att du lämnar grillplatsen snygg och ren.

Starta glöden genom att använda en grillstartare (inte tändvätska). Du hittar den och förlängningssladd i trädgårdsrummet på gaveln till Pingstvägen 64 (som du kommer in till med din blipp). Eluttag finns både vid grillberget och piazzan (under locket vid vattenslangen). 

Lyft istället för att dra bord och stolar vid flytt och omorganisering av utemöblerna. Annars skadas våra fina gräsmattor och möbler. Tack!

Bekämpa skadedjur via föreningens försäkring

Om du upptäcker getingar, råttor eller andra skadedjur är det möjligt att använda föreningens försäkring hos Brandkontoret för bekämpning. Du kan själv ringa Anticimex på 075-245 10 00 och uppge Brandkontorets försäkringsavtalsnr 113138-1 eller höra av dig till stalpennan@gmail.com så tar styrelsen det vidare! 

Stålpennans trädgårdsgrupp

Stålpennans nystartade trädgårdsgrupp är igång! Gruppen har bland annat planterat blommor, rensat rabatter och ser över hur våra utomhusytor kan utvecklas. Är du intresserad av att delta? Hör av dig till i så fall av dig till stalpennan@gmail.com!

Törstsläckning för växter och småfåglar

Vi har sommarblommor i krukor på grillberget och piazzan som behöver omvårdnad, inte minst när det är torrt ute. Vid piazzan finns även urgröpningar i berget fyllda med vatten som småfåglarna älskar att svalka sig i och dricka från. Ser du att det är tomt i fågelbadet eller torrt i krukorna - fyll gärna på med vatten! 

Cykelsäsongen är här - håll din cykel i trim

Föreningen har ett mekställ och fotpump samt kedjeolja, avfettning och några enklare verktyg tillgängliga i cykelrummet på baksidan av Bäckvägen 79. Tänk på att för lite luft i däcken förstör dem, ökar risken för punktering och orsakar dessutom mjölksyra i onödan. Smörj, pumpa och trampa på! 

Ny rutin för andrahandsuthyrning

Ansökan om andrahandsuthyrning skickas hädanefter in via ett formulär som du når på stalpennan.se och ej via mejl till styrelsen. HSB kommer först att granska ansökan innan styrelsen behandlar ansökan på kommande styrelsemöte. Information om andrahandsuthyrningar finns på stalpennan.se.

Lediga förråd

Behöver du ett extra förråd? Den 1:a augusti blir ett förråd på 2,9 kvm ledigt och den 1:a september ett förråd på 2,1 kvm. Båda finns på Bäckvägen 83. Är du intresserad hör av dig till stalpennan@gmail.com

 

Somriga hälsningar från oss i styrelsen ☀️

 

Annika, Tirion, Sigrid, Emilie, Vera, Aleksei, Alexandra, Erik och Mikael