Medlemsbrev september

17 september 2024

Loppis 22:a september

Söndag den 22 september kl 10.00-14.30 organiserar föreningen loppis på baksidan av Bäckvägen 81-83. Stålpennans loppisen är väldigt populär och öppen för såväl medlemmar som grannar att ställa ut. Så missa inte chansen att få sålt gamla prylar, fynda och hälsa på grannarna! 

Vid loppisen kommer det även att finnas en foodtruck och Brooks Makers Studio (konstkollektivet som håller till i källaren på Bäckvägen 81) kommer att sälja sina verk.

Gemensam städdag 5:e oktober

Lördag den 5 oktober kl. 10.30-ca 14.00 är det dags för höststädning med efterföljande medlemsmöte och lunchgrillning. Ett perfekt tillfälle att träffa grannarna, slänga dina grovsopor och hjälpa till att göra i ordning i föreningen inför vintern. Fram till städdagen förvaras grovsopor i lägenheten eller i förrådet och inte i källargångar eftersom det utgör brandrisk. Städdagen är också sista dagen att fynda i återbruksrummet så passa på innan allt städas bort!

Ni som bor på bottenvåning med fransk balkong - inga föremål eller möbler får ställas mot fasaden, detta för att undvika snödrivor mot fasad och att markfukt kryper upp och orsakar fuktskador och dyra fasadrenoveringar samt för att det ska vara möjligt att genomföra besiktningar och underhåll. 

Mer info om städdagen kommer att anslås i porten och på hemsidan stalpennan.se.

Dags för cykelrensning!

Under hösten kommer vi att göra en cykelrensning för att frigöra utrymme i cykelrummen och se till att de cyklar som står där faktiskt har en ägare. 

Cyklar i cykelrum och på gården kommer att få ett band knutet kring styret/ramen. Därefter kommer man att ha ett antal veckor på sig att ta bort bandet på sin cykel. Cyklar där bandet sitter kvar kommer sedan att rensas bort.

Mer information och datum kommer i ett separat informationsbrev.

Lediga förråd på Bäckvägen 83

Behöver du ett extra förråd? Föreningen har nu två förråd lediga på Bäckvägen 83; ett på 2,9 kvm och ett på 2,1 kvm. Är du intresserad hör av dig till stalpennan@gmail.com

Hobbyrummet - något som saknas?

På Bäckvägen 71 hittar du föreningens hobbyrum. Där kan du slipa, måla och fixa saker som du inte vill göra i lägenheten. I hobbyrummet finns en uppsättning verktyg som vi alla delar på. Är det något du tycker saknas? Hör i så fall av dig till stalpennan@gmail.com.

Hittar du just nu inte alla verktyg du behöver i hobbyrummet? Företaget Ihopa har en grannbox fylld med en massa produkter vid Telefonplans t-bana på Metronomgatan 7. Läs mer på: www.ihopa.com/grannbox/telefonplan

 

Stamspolning och fortsatt fräscha stammar

Stamspolning utfördes av Svensk Röranalys i juni som planerat. I samband med spolningen utfördes även en stamfilmning som inte visade på några skador på rören samt att det är möjligt att genomföra en relining av rören istället för stambyte. En relining bör göras inom de närmaste 5 åren vilket är i linje med föreningens nuvarande underhållsplan.

Några lägenheter var ej möjliga för Svensk röranalys att ta sig in i. Dessa lägenhetsinnehavare kommer att kontaktas separat inom kort. 

Och nu när vi har nyspolade avloppsstammar - hjälp till att hålla dem fortsatt fräscha! Smuts, fett, matrester, håravfall och föremål hör inte hemma i avloppet.

Arbete med mobilmasterna på taket på B77-79

I slutet av augusti uppgradera Stålpennans hyresgäst Net4Mobility sina mobilmaster på Bäckvägen 77-79. Mobilmasterna är en inkomstkälla för föreningen och mobilmasterna uppgraderas till den nya 5G-generationen.

Krossat glas, läckande hängrännor eller skeva dörrar?

Ser du en krossad ruta eller något skadat? Har du tappat din portbricka och behöver spärra den? Behövs en extra tömning av soporna? Styrelsen vill påminna dig om att anmäla till styrelsen direkt du märker att något är fel. På så sätt eskalerar inte småfel och orsakar högre kostnader samt att styrelsen kan föra statistik vilket hjälper till att sätta press på leverantörer som inte åtgärdar fel. 

Många använder Facebook-gruppen vilket är en jättebra kanal för att kommunicera med grannarna men för att information ska nå styrelsen är det viktigt att kontakta styrelsen. Styrelsen når du på stalpennan@gmail.com

Motionera elementen i din lägenhet

Flera element i vår förening är gamla och under hösten har det varit problem med värmen i några lägenheter. För att undvika att elementen krånglar, vrid på termostaten några gånger per år så att smuts inte fastnar. Andra tips är att inte täcka för elementen, lufta dem vid behov och hålla öppet innerdörrar så att värmen sprids i lägenheten.

Grannsamverka och säg hej! 

Det är fortfarande nyfikna grannar som är den största bidragande faktorn till att inbrott avbryts och endast stannar vid försök eller i bästa fall inget försök alls. Fortsätt att prata med personer du möter på gatan, gården och i trapphuset!

Hälsningar från oss i styrelsen

Annika, Tirion, Sigrid, Emilie, Vera, Aleksei, Alexandra, Erik och Mikael