Stamspolning 30 maj-5 juni

24 maj 2024

Föravisering inför stamspolning och rörinspektion.

På uppdrag av styrelsen i Brf Stålpennan ska Svensk Röranalys utföra stamspolning samt rörinspektion av badrum- och köksavlopp i din lägenhet. Vi kommer även att installera snålspolande munstycken för dom som beställt det. Detta görs i samband med vårt besök.

Arbetet startar torsdag 30 maj och pågår till och med onsdag den 5 juni.

Nyckelhantering

Vid nästa avisering medföljer en nyckelbricka tillsammans med instruktioner om vart nyckeln ska lämnas in. Vi kommer att samla in nycklar på morgonen mellan 07.30-08.00 utanför Bäckvägen 77–79. Efter utfört arbete lämnas nyckeln tillbaka i er brevlåda. Kommer vi inte in i lägenheten finns det risk för översvämning eller att vårt arbete inte kan utföras.

Vad är en stamspolning?

En stamspolning innebär att man rengör avloppsstammar samt kök- och badrumsavlopp genom högtrycksspolning. Högtrycksspolning sker med hetvatten och reglerbart tryck för att avlägsna fett och sediment från rörväggarna. Vid en stamspolning börjar man med att spola rören i källare för att sedan gå uppåt i fastigheten. Det är viktigt att uppmärksamma behovet av att ta hand om avloppsledningarna i fastigheter för att undvika skador och problem som beläggningar och dålig lukt. Genom att regelbundet stamspola, vart tredje till femte år, ökar livslängden på rören och kostsamma vattenskador och försäkringsärenden kan undvikas.

Detta är en föravisering och en vecka innan arbetet påbörjas skickas ytterligare en avisering med mer detaljerad information.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Rasmus Österholm på tfn 08-599 098 36 på vardagar mellan kl.07.00-16.00 eller maila till rasmus.osterholm@roranalys.se

 

Med vänlig hälsning

Svensk Röranalys