Information om förslag till ombyggnad från informationsmöte 22 maj 2024

23 maj 2024

Styrelsen arrangerade ett informationsmöte för att informera om arbetet som gjorts med förskolan Slingan (Svartviksslingan 53), som stått outnyttjad sedan 2023, och övriga lokaler i föreningen.

Det har varit svårt att få de tomma lokalerna uthyrda. Styrelsen har därför tillsammans med en projektgrupp, Fastighetsägarna och en extern arkitekt sett över föreningens hela lokalbestånd för att titta på vilka möjligheter som finns för att omvandla en del av föreningens nuvarande lokaler till lägenheter. Vilka lokaler som skulle kunna bli aktuella att omvandla framgår av den bifogade presentationen från informationsmötet.

I samband med detta arbete har en dialog förts med Stockholms stad om möjligheten att flytta förskolan från nuvarande lokaler i förskolan Tangen (Svartviksslingan 89) till förskolans Slingans tidigare lokaler. Stockholms stad och personalen på förskolan har varit positivt inställda till möjligheten att flytta verksamheten till nyrenoverade lokaler i Svartviksslingan 53. 

Observera att underlaget i presentationen endast är ett förslag, och ni som medlemmar kommer att bli involverade i beslutfattandet vid en kommande extrastämma. Styrelsen kommer att återkomma med mer information och en tidsplan för arbetet. 

Styrelsen har fått frågor kring gästlägenheten, och vill betona att om ni medlemmar vill ha kvar en gästlägenhet i föreningen så kommer den nuvarande gästlägenheten eller en annan gästlägenhet finnas i föreningen även framöver.